INDUSTRI

Den norske kreftvaksinen står foran avgjørende studie

Kan være bare tre år unna å være klar.

En vaksine mot kreft kan være tilgjengelig om tre til fire år, dersom en studie som settes i gang nå får gode resultater.
En vaksine mot kreft kan være tilgjengelig om tre til fire år, dersom en studie som settes i gang nå får gode resultater. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge/NTB Scanpix
13. mai 2019 - 07:51

Om tidligst tre til fire år kan verdens første universelle kreftvaksine være klar, laget av norske forskere.

Vaksinen står foran en avgjørende studie for å finne ut om vaksinen virker, skriver NRK.

– Den store drømmen er at kreft kan bli en kronisk sykdom som vi kan behandle, så det blir mer å leve med en kreftsykdom enn å dø av den, det er håpet vårt, forteller Jònas Einarsson, administrerende direktør i Radiumhospitalets forskningsstiftelse (Radforsk) og styreleder i legemiddelselskapet Ultimovacs.

I den avgjørende studien skal rundt 150 pasienter som er rammet av føflekkreft med spredning delta. Selskapet har signaler på at vaksinen virker, men den er ikke testet på mange nok til at de kan si det med stor sikkerhet.

Ultimovacs er i gang med å utvikle en vaksine som skal kunne anvendes i forbindelse med all type kreft og holde den i sjakk. Selskapet mener at de har mulighet til å videreutvikle vaksinen for å virke forebyggende for pasienter som for eksempel har arvelig kreft i sin familie, skriver kanalen.

Ifølge forskerne vil vaksinen bidra til å de fleste overlever kreft, kombinert med dagens immunterapi.

SANDVIKA 20240322
Dronebilder av Sandvika. Det bevilges ingen penger til utbygging av E18 vestkorridoren. Vann, bro, tunnel, vei, kadetttangen. Byggeplass, utbygging.
Les også

Avlyste videre bygging av E18 i Bærum – har allerede kostet over 200 millioner

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.