MARITIM

Den grunnstøtte Viking Line-ferja er evakuert

Alle passasjerene er evakuert etter at Viking Line-skipet Amorella gikk på grunn søndag. Skipet var på vei fra Sverige til Finland

Passasjerer evakueres fra skipet.
Passasjerer evakueres fra skipet. Foto: NTB
20. sep. 2020 - 19:36

Ferja, som var på vei fra Åbo til Stockholm søndag, gikk på grunn ved Järsö i Ålands skjærgård. Det var 207 passasjerer og en besetning på 74 på skipet. Ingen av dem skal ha kommet til skade.

– Alle passasjerene er blitt evakuert til land. De neste som evakueres, er deler av mannskapet, opplyser den finske kystvakten på Twitter.

Kystvakten opplyser at det er rolig om bord på skipet og i området rundt. Fire fartøy bidrar i evakueringsarbeidet.

Passasjerene ble kalt opp på dekk der de fikk utdelt redningsvester, og fikk ikke returnere til lugarene sine, ifølge Expressen.

Det er uklart hva som forårsaket grunnstøtingen, men en passasjer sier hun hørte en lang, skrapende lyd, og da hun så ut, så hun at båten gikk svært nær land.

Den finske kystvakten opplyser at situasjonen er stabil, men at skipet har kjørt seg fast i bunnen.

– Vi utreder for tiden skadenes omfang. Fartøyet erstattes fra og med i morgen av med MS Gabriella. Berørte reisende blir informert, skriver Viking Line i en pressemelding.

Ifølge rederiets kommunikasjonsdirektør var det aldri panikk om bord.

Russiske fiskere leverer torsk til Norge gjennom havnene i Tromsø, Kirkenes og Båtsfjord. Deretter eksporterer Norge fisken tollfritt til EU. EUs kontrollorgan Olaf vil nå undersøke om dette strider med de nye toll-prinsippene til EU, der russisk fisk er ilagt 13 prosent toll.
Les også

EU vil etterforske norske fiskeriselskap for mulig kvotesvindel

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.