T2

Den er brukervennligheten selv

TEST: Logitech Harmony Touch.

 Logitech Harmony Touch.
Logitech Harmony Touch. Bilde: Logitech
13. juli 2013 - 17:00
Vis mer

De aller fleste har mange fjernkontroller. Personlig har jeg fire fjernkontroller i stuen, og de må man til stadighet rydde unna for at det skal se noenlunde møblert ut hjemme.

Jeg innså for lenge siden at en universalfjernkontroll er veien å gå. I dag bruker jeg en Logitech Harmony 900, som er i den samme familien som Logitech Harmony Touch.

Mindre

Sistnevnte er en helt ny modell som viser at Logitech tør å gå litt nye veier. Den er mindre enn modellene «900» og «One» og den har et litt annet fokus.

Med smarttelefonens inntog har folk flest vendt seg til å bruke trykkfølsomme skjermer når de skal navigere. Fordelen er stor fordi man enkelt endrer innhold på en skjerm, noe som er umulig med faste knapper.

Derfor har ikke Touch like mange knapper som 900 og One. De hadde også en touchskjerm, men ikke på dette nivået.

Skjermen på Harmony Touch er både større og bedre, og den har høyere oppløsning og et mer spenstig design.

TEST: BenQ W1070: Knuser alle forventninger til en billig-projektor

Oppsett

For de fleste vil oppsettet være den kritiske delen av en slik fjernkontroll. Er programmeringen vanskelig faller de fleste av før de får begynt.

I dette tilfellet laster man først ned programvare fra Logitech og Microsoft Silverlight og får så hele oppsettet i nettleseren. Man går deretter inn på myharmony.com og lager seg en konto.

Fordelen med dette er at man kan konfigurere uansett hvilken maskin man har for hånden, og det fungerer like godt på Mac som på PC.

Fjernkontrollen kan styre femten forskjellige produkter, og det første man gjør er å fortelle hvilke produkter man har. Databasen er stor slik at man nesten finner ethvert tenkelig produkt. Neste steg er å sette opp makroer eller seriekommandoer.

Jeg lager tre slike; «se TV», «se film» og «hør på musikk». Da velger man enkelt hvilken enhet man vil skal styre volum, og hvilke innganger man benytter. Det hele går utrolig smertefritt.

Hvis man vil kan man også legge til kanallogoer slik at man kan ha disse på skjermen, og så koble dem mot rett kanal på dekoderen.

Dessverre har den ingen automatikk på dette om man har Canal Digital Satellitt slik at disse må legges inn manuelt. Det fungerer det også, men er noe som bør fikses i fremtiden.

Les også: Så mye billigere er forbrukerelektronikken blitt

I bruk

Harmony Touch bruker infrarøde signaler slik som vanlige fjernkontrollene gjør. Man er altså fortsatt avhengig av å peke på utstyret for å få kommandoene frem.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Det vi dog merker er at rekkevidden på Touch kontra de fjernkontrollene som følger med er bedre. Det er derfor sjelden at kommandoene ikke når frem.

Om det er noe som ikke starter opp kan man uansett trykke på spørsmålstegnet på skjermen - så kjører fjernkontrollen en ekstra runde.

Er det fortsatt ikke i orden kommer det opp spørsmål som leder deg videre slik at du selv kan fortelle fjernkontrollen hva den må gjøre.

I daglig bruk er dette enkelt for hele familien, og selv husets fireåring greier dette helt fint. Det eneste vi ikke er helt fortrolig med er ergonomien, og hvor knappene for spill, stopp og spoling er plassert.

De finner man nemlig helt på oversiden av skjermen, noe som er rimelig langt unna der man har tommelen. Vi tenker at det kanskje er et kompromiss for å få skjermen der man vil ha den.                                     

Konklusjon

Logitech Harmony Touch er en enkel og meget brukervennlig fjernkontroll som gjør hverdagen enklere for hele familien.

Den fungerer godt, og vi må berømme Logitech for en meget fyldig produktdatabase. Her finner man så godt som alt av produkter.

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

Les også:

TV-teknologi brukes til rombelysning

– En av fedrelandets mest gjennomførte hjemmekinoer

Kan du gjette hva ingeniørene har laget her?  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.