IKT

Delegér redaktørjobben

Med programmet Macromedia Contribute 3 kan alle ansatte i en bedrift relativt enkelt redigere innholdet på sidene, uten at de må logge seg på web-serveren og bruke administrasjons- og publiseringsprgrammet.

Redaktørjobben kan dermed distribueres, uten at sidestruktur og lay out forstyrres.

Men er det nødvendig? For mange kan det være vel så greit å la betrodde medarbeidere bruke det publiseringsverktøyet bedriften allerede har.

Fordelen kan være at alle som har nettleser, kan sitte hvor som helst i huset eller ute på tur og oppdatere enkelte deler av informasjonen på en nettside.

Terskelen for å lære Contribute 3 er sannsynligvis lavere enn å kurse hele staben i publiseringsverktøyet.

Contribute 3 kopierer innholdet på en webside. Åpnes det i redigeringsdelen av programmet, kan den enkelte redaktørvikar legge til, fjerne og redigere innholdet og publisere. Det krever imidlertid at de ansatte har tilgang til serveren der informasjonen er lagret. Dermed er det likevel ikke så helt enkelt.

Macromedia skryter av at du kun trenger å kunne litt tekstbehandling for å utnytte Contribute 3. Det er å ta vel hardt i. Contribute 3 inneholder mye mer funksjonalitet og krever en stødig hånd og en klar hjerne. Litt teknisk innsikt og evne til å lære seg mer enn Word, er også nødvendig.

Macromedia Contribute fungerer mot enhver HTML website, Macromedia Contribute lar brukere oppdatere innhold på web i tre enkle steg. Brukeren går inn på websiden han vil oppdatere, redigerer siden og publiserer den oppdaterte siden til websiten som er "live".

Contribute er også integrert med Microsoft Office, slik at brukerne kan bruke "drag-and-drop" funksjonalitet og dra filer fra skrivebordet direkte inn i HTML-dokumentet. Innholdet i filene blir automatisk lagt til i HTML-dokumentet med sin originale formatering.

Administrator kan også sette opp regler for at brukere kun skal få lov til å redigere, men ikke publisere filer. På denne måten kan man sende sider til gjennomsyn før de publiseres. Websider kan også oppdateres offline og publiseres på et senere tidspunkt.

Contribute 3 er bygget over samme teknologi som publiseringsvertøyet Macromedia Dreamweaver.

Fordelen er at du redigerer i et WYSIWYG-grensesnittet (det du ser, er det du får) og har enkel pek og klikk funksjonalitet. Det er enkelt å linke et dokument til din website, eller kopier innhold fra Microsoft Office og behold både tekstformattering og standard HTML-kode inntakt. Macromedia FlashPaper 2 for Mac og Windows konverterer enhver fil til et Macromedia Flash dokument med muligheter for søk i tekst. I tillegg kan Windows-versjonen av FlashPaper nå lage PDF dokumenter.

Det er ikke kun tekst du kan redigere med Contribute, du kan også redigere bilder og sette inn video.

Leverandør: Macromedia som foirhandles av Infinigate.

Pris for en bruker: 1.375 uten moms. Pakke for sek koster 6.450,-

Les mer om: