KARRIERE

De vil bli batteri-ingeniører

Nytt bachelorstudium i batteri- og energiteknologi ved Universitetet i Stavanger skal fôre norske batterifabrikker med kompetente fagfolk.

– Dette er framtida. Studiet virket nytt og spennende. Jeg tror det blir et godt arbeidsmarked, sier Markus Kolmannskog fra Risør (foran). Tobias Stave fra Karmøy (bakerst) er opptatt av lagring av ny energi. – Dette vil jeg være med på. Det er bra med en ny fabrikk på Haugalandet, men det var ikke derfor jeg søkte, sier han. Her sammen med Sverre Halland fra Oslo (sittende) og Tobias Idsøe Tednes fra Stavanger.
– Dette er framtida. Studiet virket nytt og spennende. Jeg tror det blir et godt arbeidsmarked, sier Markus Kolmannskog fra Risør (foran). Tobias Stave fra Karmøy (bakerst) er opptatt av lagring av ny energi. – Dette vil jeg være med på. Det er bra med en ny fabrikk på Haugalandet, men det var ikke derfor jeg søkte, sier han. Her sammen med Sverre Halland fra Oslo (sittende) og Tobias Idsøe Tednes fra Stavanger. Foto: Alf Bergin

Flere store batterifabrikker planlegges rundt om i Norge. Når hundrevis av ledige stillinger skal lyses ut, vil ingeniører med kompetanse innen battericelleteknologi og battericelleproduksjon legges øverst i søknadsbunkene. Fram til i høst har det, utenom noen enkeltemner, manglet et fullverdig batteristudium i floraen av studietilbud ved universitetene.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.