OLJE OG GASS

– De representerte det beste vi har

Rørt Helge Lund.

Konsernsjef Helge Lund under Statoils sørgesamlingen i Håkonshallen mandag. Flere hundre pårørende og kolleger var til stede for å minnes de fem drepte etter gisselaksjonen i Algerie.
Konsernsjef Helge Lund under Statoils sørgesamlingen i Håkonshallen mandag. Flere hundre pårørende og kolleger var til stede for å minnes de fem drepte etter gisselaksjonen i Algerie. Bilde: NTB SCANPIX
4. feb. 2013 - 12:46

Med bøyd hode talte fortalte en tydelig rørt Statoil-sjef om de fem nordmennene som mistet livet under terrorangrepet ved In Aménas i Algerie i januar.

– Vi ventet lenge for å få svar. Uvissheten har vært tung, og det var dessverre ikke trøst i det svaret vi fikk til slutt. Fem menn er brått revet bort, og har blitt uskyldige ofre for brutal terrorisme. Det kjennes urettferdig og meningsløst, sa Lund.

Personlig tale

Tore Bech (58), Hans M. Bjone (55), Thomas Snekkevik (35), Alf Vik (43) og Victor Sneberg (56) mistet livet under terrorangrepet.

– Vi minnes Alf for sitt gode humør og optimistiske innstillinger. Hans møtte alle med respekt, hadde et stort pågangsmot og sterk tilstedeværelse. Kolleger snakker om Thomas sitt smittende og alltid gode humør. Han var en god samtalepartner, og nær venn av mange kolleger. Tore var en respektert og omtenksom leder, og alle som hadde gleden av å jobbe med han følte seg betydelig. Victor var en av våre mest rutinerte landsjefer. Han ønsket alltid å lære noe nytt, og var en lun og vennlig leder og viste stor omsorg, sa Lund.

Gode medarbeidere

– De fem representerte det noe av det beste vi har. De var høyt respekterte og gode medarbeidere, og mistet sitt liv på jobb for Statoil. Vi er samlet her i savn og sorg. Vi får ikke våre døde tilbake, sa Statoil-sjefen.

Helge Lund snakket også om fortvilelsen over tapet av fem gode menn under sørgesamlingen som var for de pårørende og etterlatte.

– Sorgen er en tung bør vi deler. Fellesskapet gjør den ikke mindre, men kan gi hjelp og støtte i en vanskelig tid, sa Lund.

Les også: – Driften i In Aménas vil bli gjenopptatt snarest

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.