MOBIL

De fem heteste ryktemodellene

HD-skjermer og rå kraft.

5. aug. 2011 - 14:37

Mobilprodusentene har lansert et lass med nye mobiltelefoner i år, og særlig på Android-fronten har det vært et mobilras uten like.

LES OGSÅ: Billig eller dyr smarttelefon?

I tillegg til alle telefonene som allerede er på markedet og de vi har fått bekreftet at er på vei, går det en hel del rykter om kommende telefoner. Og som alltid er det ofte disse som er de mest spennende.

Her er fem av de mest interessante ryktetelefonene i dag:

Sony Ericsson

Sony Ericsson er den produsenten som har lansert flest Android-telefoner i år, men har fremdeles ikke kommet med en dobbeltkjernetelefon som kan ta opp kampen mot Samsung Galaxy SII, HTC Sensation og resten av konkurrentenes kraftigste telefoner.

Dette vil endre seg, og det er egentlig bare et spørsmål om tid før også Sony Ericsson slipper løs en telefon med to prosessorer. Og nå går det rykter om to forskjellige modeller.

Xperia Duo

Veldig mye tyder på at den første dobbeltkjernetelefonen fra Sony Ericsson vil hete Xperia Duo. Det har blitt snakket om denne telefonen siden juni, etter at det ble kjent at produsenten hadde reservert rettighetene til dette navnet.  

Siden Sony Ericsson selv ikke har bekreftet noe som helst er spesifikasjonene langt fra sikre, men vi blir ikke overrasket om vi får se den samme prosessoren og skjermbrikken som i HTC Sensation.

Produsenten er kjent for å lage knallbra mobilkamera, så her kan du forvente en kombinasjon av mye krutt og bra bildekvalitet når (og om) telefonen kommer på markedet.Dual core: Xperia Duo kan være Sony Ericssons første dobbeltkjernetelefon.

Les mer om Xperia Duo

Sony Ericsson Xperia 3D (?)

De siste dagene har det begynt å gå vage rykter om en 3D-telefon fra Sony Ericsson.

I likhet med HTC Evo 3D og LG Optimus 3D skal denne telefonen både ha doble kameralinser for filming og fotografering i 3D, og en skjerm som kan vise 3D-bilde uten at du trenger briller.

Det mest interessante er imidlertid ikke 3D-mulighetene, men de øvrige skjermspesifikasjonene. Skjermen skal nemlig være hele 4,7 tommer stor, og vise bildet i 720p-oppløsning (1280 x 720 piksler).

Oppfølger til Xperia Play?

Det snakkes også om at dette skal være oppfølgeren til Sony Ericssons strålende Playstation-telefon.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Navnet "Xperia 3D" er - for ordens skyld - ren gjetting fra vår side.Sony Ericssons 3D-telefon kan være oppfølgeren til Xperia Play.

Les mer om Sony Ericssons 3D-telefon

HTC

HTC er allerede på banen med både doble prosessorkjerner og 3D-skjerm, i tillegg til å ha lansert en hel rekke andre Android-modeller i forskjellige prisklasser.

Men mye kan tyde på at produsenten er langt fra ferdig med 2011.

HTC Vigor

Det er en knapp uke siden det begynte å sirkulere rykter om HTC Vigor, og dersom ryktene stemmer har HTC et beist av de sjeldne på hendene her.

Telefonen skal ha doble prosessorkjerner med en klokkehastighet på hele 1,5 GHz, i tillegg til grafikkbrikken Adreno 220.Denne ytelsesmålingen skal være gjort med HTCs kommende toppmodell.

Skjermoppløsningen skal være den samme som Sony Ericssons 3D-modell, altså 720p (1280 x 720 piksler). Om telefonen får 3D-skjerm og 3D-kamera er foreløpig i det blå. Skjermstørrelsen er også ukjent.

Samme maskinvare som Xperia 3D?

Noe som kan være interessant å vite i forbindelse med HTC Vigor og Sony Ericssons 3D-telefon er at HTC og Sony Ericsson begge får levert maskinvaren sin fra Qualcomm.

 At ryktene om to telefoner med forholdsvis like spesifikasjoner oppstår omtrent samtidig øker derfor troverdigheten i dette tilfellet. Selv om ingenting er bekreftet av produsentene selv.

Les mer om HTC Vigor

iPhone 5/4G

Vi kan ikke skrive en ryktesak på tampen av sommeren uten å ta med den neste iPhone-versjonen.Ett av mange hjemmesnekrede "iPhone 5"-bilder.

Det eneste som er sikkert er at det kommer en ny iPhone. Hva som blir navnet på denne er ikke godt å si, men iPhone 5 og iPhone 4G ser ut til å være de mest aktuelle alternativene.

Apple holder som vanlig kortene tett til brystet, og har ikke sagt et ord om telefonen til media.

Det antas imidlertid at telefonen denne gangen har fått større skjerm, en slankere design og doble prosessorkjerner under skallet.

Men her får vi ikke bekreftet noe som helst før Apple lanserer telefonen offisielt, med mindre en ny prototype blir glemt på en pub, slik som med iPhone 4 i fjor.

Les flere iPhone-rykter her

Samsung Galaxy 3DDette bildet har vi snekret selv.

Noe du kan være sikker på er at Samsung før eller siden kommer med en mobil som både har 3D-skjerm og 3D-kamera.

Og nå snakkes det i gangene om en telefon med navnet Galaxy 3D.

Ifølge ryktene skal denne leveres med den samme, råsterke maskinvaren som står i dagens toppmodell, Galaxy SII.

Det betyr doble prosessorkjerner og bra grafikk og et romslig arbeidsminne. Kameraet skal kunne filme HD-video i 1080p-oppløsning og ta stillbilder i opp til åtte megapikslers oppløsning. Til sammenligning får du 720p og fem megapiksler i LG Optimus 3D og HTC Evo 3D.

Ut fra det lille som finnes av informasjon om telefonen kan den komme på markedet allerede i år.

Les mer om Galaxy 3D her

LES OGSÅ:

Billig eller dyr smarttelefon

Ni telefoner verdt å vente på

Her er de beste toppmodellene

Disse telefonene får du kjøpt i sommer

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.