MOBIL

De beste nyhetene i Android 2.2

Google viste i går frem den neste versjonen av Android, og ting ser meget lovende ut.

21. mai 2010 - 15:55
Vis mer

Siden den første versjonen av Android ble lansert i 2008, har operativsystemet fått hyppige oppdateringer, både store og små. I går viste Google frem den nyeste versjonen av plattformen, versjon 2.2, også kjent som Froyo.

Uten at vi skal gå inn på alle endringene som er gjort (de kan du finne her) så er det en hel del gode nyheter i den ferskeste versjoen.

Her er de endringene vi liker best:

Økt ytelse

Om du kjører et program i Android, gjøres dette via programvareplattformen Dalvik virtual machine. I versjon 2.2 har Dalvik fått på plass en JIT (Just in Time)-kompilator.

Kort (og veldig forenklet), innebærer dette at du oversetter deler av råkoden i programmene dine allerede i oppstarten, og skriver denne til hurtigminnet. Deretter vil kompilatoren hele tiden prøve å se hvilken del av koden du skal bruke, og oversetter store seksjoner av gangen.

Dette er en prosessorvennlig måte å kjøre programmer på, da telefonen ikke trenger å oversette koden kontinuerlig, men hele tiden vil ligge i forkant.  Med JIT-kompilering skal du ifølge Google kunne få opp til fem ganger så høy ytelse i programmer i forhold til i Android 2.1.

Les også:

Bredere Exchange-støtte

En av de beste nyhetene med Android 2.X var at plattformen fikk innebygd Exchange-støtte. I Android 2.2 har Exchange-mulighetene blitt kraftig oppgradert:

 • Kalenderen er sydd sammen med Exchange
 • Fjernsletting. Exchange-administratorer kan fjerngjenopprette fabrikkinnstillinger på telefonene, og dermed slette sensitiv informasjon.
 • Du trenger kun vite brukernavn og passord for å koble deg mot Exchange. Resten av innstillingene hentes automatisk.
 • Exchange-kontaktene dine dukker opp i e-postprogrammet. Skriver du inn starten på en e-postadresse, vil denne fullføres automatisk.

Lettere å oppdatere programmer

Om du har en Android-telefon, har du sannsynligvis lagt merke til at alle de mest populære programmene blir oppdatert svært ofte. I 2.2 slipper du å oppdatere hvert enkelt program manuelt, men kan enten slå på automatiske oppdateringer, eller huke av for "oppdater alle", og få nyeste versjon av alt du har installert på et klikk. Slikt liker vi!

Les også:

Fem Android-programmer du ikke trenger, men likevel vil ha

Bruk telefonen som aksesspunkt

I Android 2.2 kan du dele internett med opp til 8 datamaskiner samtidig, via Wi-fi. Forutsatt at telefonen din har dette, selvsagt.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Mer om dette leser du her:

Flash 10.1

Endelig får Android full støtte for Flash. Forvent langt bedre surfeopplevelser enn i dag, der du stadig vekk støter på innhold som ikke kan lastes (Med mindre du har HTC Desire, som allerede støtter Flash).

  Les mer om:
  Del
  Kommentarer:
  Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.