KARRIERE

De beste lønnskontoene

Dag Yngve Dahle
11. des. 2007 - 21:30

Nordmenn drar inn rekordhøye lønninger. Men hvilke konti pengene går inn på hver måned, er ikke likegyldig.

Forskjellene i rente på brukskonto er nemlig voldsom.

Sjekk hva teknosjefer tjener

Stort gap

Beste bank er flyselskapets Norwegian nyetablerte bank. Bank Norwegian tilbyr i dag en innskuddsrente på 5,60 prosent hvis du har 20.000 kroner på kontoen.

Det viser Norsk Familieøkonomis brukskontobarometer.

Renta i den nye banken slår faktisk alle andre bankers høyrentekontoer for beløp opptil 50.000 kroner.

– Bank Norwegian svever over alle konkurrenter, og tar rotta på det som er av både brukskontoer og høyrentekontoer. Banken føyer seg inn i en rekke av nye nettbanker som kommer inn i markedet og kaprer markedsandeler. For bankkundene er etableringen av Bank Norwegian svært positivt. Kundene kan tjene tusenvis av kroner på kombinasjonen høye renteinntekter og lave gebyrer sammenlignet med betingelser de har i andre banker, sier Gisle Høyland, seniorrådgiver i Norsk Familieøkonomi.

Din Bank tar sølvplassen med en rente på 5,42 prosent, mens yA Bank og Forsikring følger hakk i hæl med 5,40 prosent.

Gjerrige storbanker

Først på 7. plass kommer SkandiaBanken, som tidligere var best på brukskonto. Postbanken på 18. plass tilbyr høyest rente blant storbankene. 2,75 prosent er likevel under halvparten av renta i Bank Norwegian.

Forskjellen er vanvittig til Nordea på 130. plass. Der får du fattigslige 0,10 prosent i rente på brukskontoen. DnB NOR er ikke mye bedre med 0,15 prosent.

I en periode med sterk konkurranse og pressede rentemarginer er brukskontoen blitt en kilde til billig inntjening for bankene. De holder igjen renten på brukskonto bevisst for å øke rentemarginen på innskudd. Bankkundene er lojale og altfor lite bevisste ovenfor sin bankforbindelse, sier Høyland.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.