FORSVAR

Danmark selger F-16-fly til Argentina for over 3 milliarder

Etter å ha lovet bort 19 av sine F-16-fly til Ukraina, selger Danmark ytterligere 24 slike fly til Argentina for rundt 3,3 milliarder kroner.

Også Norge har byttet ut F-16-flyene. Bildet er fra Bodø tidligere i vinter da ukrainske soldater fikk trening i Norge.
Også Norge har byttet ut F-16-flyene. Bildet er fra Bodø tidligere i vinter da ukrainske soldater fikk trening i Norge. Foto: Eirik Helland Urke
27. mars 2024 - 07:29

– Det gleder meg veldig at vi har skrevet under en intensjonserklæring om å gjennomføre salget, sier Danmarks forsvarsminister Troels Lund Poulsen. Han er blitt enig med sin argentinske kollega Luis Alfonso Petri, og en endelig kontrakt skal signeres i København senere.

USA har vært med i prosessen og gitt klarsignal til salget. Flyene skal leveres i løpet av de kommende årene, og kontrakten er verdt rundt 2,1 milliarder danske kroner, opplyser det danske forsvarsdepartementet. Det tilsvarer snaut 3,3 milliarder norske kroner med dagens kurs.

Det danske luftforsvaret er i gange med et generasjonsskifte og har i likhet med Norge valgt å bytte ut F-16 med kampflyet F-35.

Redusert støtte til solcelleanlegg og lavere strømpris er blant årsakene til at interessen for å installere solceller faller.
Les også

Salget av solcellepaneler stuper

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.