FYLKESVEIREFORMEN

Dale må svare for seg om fylkesveikaoset i Stortingets spørretime

– Fullstendig uansvarlig av regjeringen, sier Senterpartiets Siv Mossleth om at det fortsatt er uavklart hvordan det hele skal finansieres.

Siv Mossleth er Senterpartriets samferdselspolitiske talsperson på Stortinget.
Siv Mossleth er Senterpartriets samferdselspolitiske talsperson på Stortinget. Foto: Jarle Skoglund
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
10. okt. 2019 - 15:48

Veier24 skrev i går om at fylkene ikke vet om de får penger til å ansette de av medarbeiderne i de nye fylkesveiadministrasjonene, som ikke kommer fra Statens vegvesen. Nå vil senterpartiet ha svar på hvordan regjeringen mener dette skal finansieres.

– Under tre måneder før fylkeskommunene overtar hele ansvaret for fylkesveiene, vet de ikke hva slags midler de får. Samferdselsminister Dale har tidligere vist til statsbudsjettet, men der står det ingenting. Nå blir det sagt at regjeringen skal komme med en avklaring i midten av november. Senterpartiet mener dette er fullstendig uansvarlig av regjeringen, sier Siv Mossleth, samferdselspolitisk talsperson i Senterpartiet.

Senterpartiet reagerer kraftig på at regjeringen ennå ikke har avklart hvordan det hele skal finansieres. Derfor må samferdselsminister Jon Georg Dale svare for seg i Stortingets spørretime neste onsdag om hvordan  fylkeskommunene skal finansiere langt mer enn 1000 flere ansatte.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

– Ansatte i anleggsbransjen permitteres

Fylkeskommunene jobber nå med sine budsjetter for 2020, uten å vite hvor mye eller lite de får overført for å administrere fylkesveiene.  

– Politikerne i fylkeskommunene jobber med å få på plass budsjettene som skal vedtas i desember, men aner ikke hvilke økonomiske rammer de har. For eksempel kan Nordland fylkeskommune i verste fall ende opp med 56 millioner kroner i minus. Jeg fatter ikke at samferdselsministeren kan la dette skje, sier hun.  

Siv Mossleth mener at usikkerheten nå sprer seg også til videre til anleggsbransjen:

– I enkelte fylker trekkes anbud tilbake og prosjekter utsettes. Det fører til at ansatte i anleggsbransjen permitteres. Nå må regjeringen ta ansvar og ikke rote til alt for fylkeskommunene, næringslivet og de ansatte, sier Mossleth.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.