ARBEIDSRETT

Daglig leder tiltalt for brudd på arbeidsmiljøloven etter eksplosjon - bedrift får millionbot

To menn døde i eksplosjonen ved Metallco.

Det oppsto en kraftig, eksplosjonsartet brann etter at smeltekjelen på Metallco eksploderte. To personer omkom.
Det oppsto en kraftig, eksplosjonsartet brann etter at smeltekjelen på Metallco eksploderte. To personer omkom. Marit Mathisen, Totens Blad
25. feb. 2020 - 13:11

En leder er tiltalt etter eksplosjonen ved Metallco i Vestre Toten i 2017, der to menn døde. I tillegg er bedriften ilagt et forelegg på 2,5 millioner kroner.

Det var i november 2017 at en smelteovn på metallgjenvinningsanlegget Metallco Aluminium på Eina i Vestre Toten eksploderte. Etter eksplosjonen oppsto det en kraftig brann på anlegget.

To menn mistet livet i eksplosjonen, og to andre ble skadd.

Nå er det tatt ut tiltale mot en leder ved bedriften for brudd på arbeidsmiljøloven, mens en annen mann ilegges et forelegg på 100.000 kroner for brudd på arbeidsmiljøloven, opplyser Økokrim i en pressemelding.

– Tiltalen retter seg mot brudd på plikt til å gjennomføre systematisk helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid i virksomheten, sier konstituert statsadvokat Maria Bache Dahl i Økokrim til Oppland Arbeiderblad.

Forsvareren til den daglige lederen, Christian B. Hjort sier til NRK at han ikke har noen kommentarer til saken, utover at klienten hans er uenig i tiltalen.

Bedriften får et forelegg på 2,5 millioner kroner for brudd på arbeidsmiljøloven. Metallco pålegges også å betale til sammen 653.575 kroner i oppreisning og skadeserstatning til de pårørende og skadde etter ulykken. 

Aktor Sigbjørn Arneberg ba onsdag om at rettssaken skulle utsettes. Dommeren var enig.
Les også

Pauser Killingmo-rettssaken – må sjekke bevismaterial

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.