MOBIL

Dagens mobilnytt

TORSDAG: Nokia forsterker kartavdelingen sin, det har dukket opp info om det som kan være den første telefonen med Nvidia-maskinvare, og amerikanerne vil ha et totalforbud mot mobilbruk bak rattet.

18. nov. 2010 - 17:00

Apple-grunder heier på Android

Steve Wozniak var i sin tid med på å starte opp en liten bedrift med navn Apple,  og eier fremdeles store andeler av selskapet. Det stopper ham ikke fra å spå at Android vil vinne smarttelefon-krigen.

Mer om dette hos Daily Tech »

Nokia er på shopping - igjen

Nokia går ikke av veien for å kjøpe opp selskaper de føler de har bruk for. For et par år siden kjøpte produsenten for eksempel opp en av verdens største GPS-kartprodusenter, Navteq, noe de ikke angrer på i dag. Nå skal GPS-avdelingen forsterkes ytterligere gjennom et oppkjøp av PixelActive, som jobber med 3D-utvikling. Det er sjelden Nokia kjøper opp et selskap de ikke har erfaringer med, så det er ingen overraskelse at PixelActive allerede har hatt produsenten på kundelisten i noen år.

Hele saken leser du hos Bloomberg »

Kommer LG-godsakene før sommeren?

Vi vet at LG er i gang med å lage telefoner med Nvidia-maskinvare mellom dekslene, nærmere bestemt Tegra2-plattformen. Stikkordene her er doble prosessorer og dedikret krutt for grafikken.  Det går nå rykter om et lite monster med firetommers skjerm, en uviss versjon av Android og - selvsagt – Tegra 2-chipsettet – under skallet. Det foreløpige kodenavnet på telefonen er Star.

Og den leser du mer om hos Daily Tech Mag »

Vil totalforby mobilbruk bak rattet

To av tre amerikanere er positive til totalforbud mot å snakke i mobiltelefonen mens du kjører - selv med håndfri. Det har flere ganger de siste årene blitt påvist at også håndfri-bruk virker distraherende på sjåfører, så det spørs om vi ikke skulle pushet et slikt forbud også her i landet.

Hele saken leser du hos The Register »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.