Dagen@ifi årets happening@UiO

FORNØYDE ARRANGØRER: Styremedlem for Dagen@ifi Heidi Bernhoff-Jacobsen og Håkon Stensland i fagutvalget ved Institutt for informatikk er godt fornøyde med årets arrangement. (Bilde: Mona Strande)
ÅPENT HUS: Studentene kom og gikk som de ville under arrangementet. 12 bedrifter og ni forskningsgrupper kjempet om oppmerksomheten. (Bilde: Mona Strande)
Fagansvarlig for forskning og høyere utdanning i Microsoft Norge, Rune Zakariassen, oppfordrer informatikkstudentene ved UiO til å starte sitt eget Microsoft Student Community. (Bilde: Mona Strande)
Tandberg viste studentene noen av sine løsninger for visuell kommunikasjon, og fristet med muligheten til å skape fremtidens kommunikasjonsteknologi. (Bilde: Mona Strande)
Også Opera var tilstede ved UiO torsdag. Alle som var interesserte i internship kunne skrive sine navn på en liste. (Bilde: Mona Strande)
McKinsey prøvde å forberede studentene på teknologenes endrede rolle i arbeidslivet. Deres foredrag tok opp temaer som outsourcing, viktigheten av teknologi for å gi bedrifter fortrinn og hvordan man best skor seg i et marked hvor man ofte bytter jobb. (Bilde: Mona Strande)
Flere studenter møtte opp for å høre ObjectWare fortelle hvordan man kan øke både produktivitet, endringsevne og kvalitet i prosjekter - i en bransje som har rykte på seg for å mangle disse "egenskapene". (Bilde: Mona Strande)
Computas stilte med stand under Dagen@ifi for å gjøre seg kjent blant studentene, og kanskje rekruttere nye IT-konsulenter. (Bilde: Mona Strande)
  • Karriere

Torsdag ble Dagen@ifi arrangert for fjerde gang ved Institutt for informatikk (IFI), UiO.

Kontaktskapende

- Dette er en flott mulighet for studentene til å etablere kontakter i næringslivet, enten for å få jobb eller for å finne et passende og relevant tema til sin master- eller hovedfagsoppgave, sier styremedlem Heidi Bernhoff-Jacobsen, Dagen@ifi.

- I tillegg engasjerer det studentene og fremmer miljøet her på Blindern, siden informatikkstudentene til vanlig holder til på forskjellige deler av campus, sier Håkon Stensland fra fagutvalget ved IFI.

God veiviser

Bernhoff-Jacobsen mener et slikt arrangement ikke bare er en mulighet for sisteårsstudenter på jakt etter jobb, men at det også kan hjelpe førsteårsstudentene i riktig retning.

- Informatikk spriker i så mange retninger, så det er godt for de nyeste studentene å få innblikk i de ulike mulighetene de har videre, sier hun.

Denne muligheten fikk studentene både gjennom stands og populærvitenskapelige foredrag. 12 bedrifter og ni forskningsgrupper stilte med stands. Deriblant Microsoft, Opera, Computas, Tandberg, McKinsey og Accenture.

- Utviklere viktige

For Microsoft er informatikkstudentene en viktig målgruppe:

- Utviklere kommer ekstremt fort i beslutningsstillinger. I tillegg vet vi at få universiteter og høgskoler bruker Microsoft-teknologi i undervisningen, samtidig som over 70 prosent av bedriftene hvor studentene vil søke jobb benytter Microsoft. Derfor er vi her for å informere og oppfordre studentene til å vise interesse, sier Rune Zakariassen.

Han er fagansvarlig for forskning og utdanning i Microsoft Norge, og jobber kun med å snakke med studenter.

Også sosialt

Etter den faglige biten på dagtid, var det ennå ikke slutt på Dagen@ifi.

Utover kvelden fortsetter arrangementet med gratis middag, åpne barer, stand-up show, konsert og fest til klokken to om natta.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå