KARRIERE

Cyber-rektorer i nettkrig

Leif Hamnes
17. feb. 2010 - 17:04

NTNU og UiO kniver på de seneste universitetsrankingene og ønsker begge sterkt å smykke seg med tittelen «Norges beste universitet».

Les også: NTNU slår UiO

Nå skal Trondheim/Oslo-striden avgjøres en gang for alle, lokkes det i en pressemelding fra NTNU.

Fredag klokken 10.30 presis invitereres det til å bevitne de respektive universitetenes rektorer Digernes og Ottersen bak spakene i bitter onlineduell.

Publikum får da overvære det universitetene selv omtaler som «The rumble in the academic jungle» på storskjerm i NTNUs høyteknologiske VR-laboratorium.

Nettspillduell

Det er i anledning NTNUs 100-årsjubileum at den virtuelle duellen mellom de to rektorene skal finne sted.

Det er i anledning NTNUs 100-årsjubileum at den virtuelle duellen mellom de to rektorene skal finne sted. TRANGE BUKSER: Den virtuelle utgaven av NTNU-rektor Torbjørn Digernes er klar til å ta opp kampen med Gløshaugen-terroristene.

Åstedet for prestisjekampen vil være inne i det nyutviklede nettspillet «Kampen om framtiden», ifølge pressemeldingen «verdens første og eneste tredimensjonale nettspill som er spesialutviklet for et universitet».

Spillet er utviklet av NTNU og TerraVision AS, et firma som har utspring fra NTNUs Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap.

Heltehistorie

De virtuelle omgivelsene preges av kjente landemerker fra Trondheim. Men gruppen «Optimists of the past» (OP) forstyrrer idyllen, og truer med å sabotere NTNUs laboratorier.

Her kommer Superhelten inn – modellert etter rektor Torbjørn Digernes.

Her kommer Superhelten inn – modellert etter rektor Torbjørn Digernes. TROLIG SVÆRT GODT FORBEREDT: UiO-rektor Ole Petter Ottersen.

Med rektorene selv bak spakene og den ene av dem allerede i smakfull heltetrikot på skjermen, kan vi ved hjelp av elimineringsmetoden antyde at UiO-rektor Ottersen trolig blir tildelt en mindre ærerik rolle.

Teknisk Ukeblad har forsøkt å få Ottersen i tale for ytterligere krigsretorikk, uten hell.

Høyst ubekreftede opplysninger fra Blindern forteller imidlertid at rektoren er observert gjentatte ganger med VR-briller og spillkonsoll i nærheten av informatikkbygningen de siste ukene.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.