MOBIL

Cyanogenmod får HDR-funksjon

Har du Cyanogenmod på Android-telefonen din? Nå får du HDR.

20. feb. 2013 - 15:01

Noe av det som er hyggelig med Android-telefoner, er at du kan fjerne det originale operativsystemet og bytte det ut med modifiserte versjoner.

En av de mest populære i sjangeren er CyanogenMod, som tradisjonelt sett får kjappe oppdateringer og sjelden ligger langt etter Nexus-telefonene når det kommer til nye Android-varianter.

Nå får CM-fansen nok en grunn til å holde på systemet: HDR-funksjonalitet i kameraet. Denne funksjonen dukket først opp i iOS 4.1, men har etterhvert funnet veien til flere Android-modeller.

HDR-funksjonen innebærer veldig forenklet at du tar flere forskjellige eksponeringer hver gang du knipser et bilde. Disse eksponeringene settes sammen til étt bilde, som dermed inneholder mer informasjon. I Cyanogenmod-versjonen får du tre eksponeringer - én lys, én normal og én mørk.

Ikke for alle

Selv om samtlige telefoner som kjører Cyanogenmod får muligheten, vil det ikke fungere like bra på alle. For å få bra HDR-bilder må detaljene befinne seg på samme sted i alle eksponeringene, noe som er enklest å få til med rask kameramaskinvare. Dersom du beveger telefonen mellom eksponeringene blir bildet uklart. 

Kilde: Cyanogenmod

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.