MOBIL

CyanogenMod 9 forsinket

Får skikkelig overhaling i Android 4.0-konverteringen.

8. feb. 2012 - 11:03

En fin måte å sikre seg tidlige Android-versjoner på er å roote telefonen og installere en modifisert Android-versjon. Da slipper du oftest å vente på at utviklere skal tilpasse og teste produsentspesifikke menysystemer, og du får også ekstrafunksjoner som vanligvis ikke er tilgjengelige.

LES OGSÅ: Slik er Android 4.0

En av de mest populære i sjangeren er CyanogenMod, som tradisjonelt sett får kjappe oppdateringer og sjelden ligger langt etter Nexus-telefonene når det kommer til nye Android-varianter.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Krevende konvertering

Etter Android 4.0-slippet har den nye CyanogenMod 9-versjonen imidlertid latt vente på seg, og utviklerne har postet en forklaring på hjemmesidene sine.

Det er mange utfordringer her, blant annet krever mange av funksjonene i Android 4.0 oppdaterte grafikkdrivere. Disse er lukket kildekode som kun kan hentes ut av de enkelte telefonene når de kommer på markedet.

Med de massive endringene i koden fra Android 2.3 til 4.0 benytter Cyanogen-teamet i tillegg anledningen til å se nærmere på hver enkelt funksjon med design og integrasjon i bakhodet.

Blant annet skal en hel del av endringene du før gjorde med en egen app flyttes over i den vanlige innstillingsmenyen. Android 4.0 overlapper også en hel del av funksjonene som tidligere kun var tilgjengelig i modifiserte Android-versjoner, som inkognitosurfing (surfing uten cookies, historikk og andre "spor"). Funksjoner som overlapper skal altså ut av CM-koden.

Målsetningen er at CyanogenMod 9 skal ha en brukeropplevelse som fungerer finfint "ut av boksen", samtidig som du som vanlig skal ha et vell av muligheter til å endre på ting.

Samsungs Galaxy S II er blant de første telefonene som får CM9, så da gjenstår det om den blir tilgjengelig før den offisielle Android 4.0-versjonen med Samsungs Touchwiz-system.

LES OGSÅ: Disse Samsung-telefonene får Android 4.0

Kilde: Cyanogenmod

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.