MOBIL

Coop innfører iPhone-betaling

Giganten blir blant de første dagligvarekjedene som tilbyr betaling med mobiltelefonen. 

18. sep. 2012 - 14:22

At mobiltelefonen på sikt vil ta over for tradisjonelle betalingsmetoder er det liten tvil om, og flere sentrale aktører i betalingsbransjen er allerede godt i gang med utvikling av NFC-basert betaling. 

LES OGSÅ: Alt du trenger vite om NFC

Nå er det ikke slik at NFC er det eneste alternativet du har. Dagligvaregiganten Coop kommer nå med sin egen variant som bruker en app, mobilkameraet og internettforbindelsen på telefonen din for å ta i mot betaling.

Slik fungerer det

For å ta i bruk Coops betalingsløsning må du registrere betalingsinformasjonen din, og laste ned Coop Norge-appen. Denne appen inneholder en database med varene som er tilgjengelige i butikken. 

Når du kommer inn i en Coop Extra-butikk vil du finne en QR-kode ved inngangspartiet. Denne koden må skannes før du begynner å handle. Deretter er det bare å skanne strekkoden på varene du putter i handlevognen (eller direkte i posen). 

Fra Coop-appen vil du hele tiden kunne se hvilke varer du har skannet, og totalprisen på disse. Når du har funnet alle varene du vil ha trykker du på "bekreft betaling". Når denne er godkjent får du en ny QR-kode som scannes i porten på vei ut av butikken. Kvitteringen lagres både på mobilen og på brukerprofilen din hos Coop.no

Her er forresten en guide for deg som lurer på hva en QR-kode er.

Hvem, hva, når?

I starten vil det være en del begrensninger på hvem som kan ta i bruk tjenesten. De første butikkene som tar i bruk tjenesten er Coop Extra-filialene rundt i landet, og appen vil i første omgang kun være tilgjengelig for iPhone. Du må også være medlem i Coop. 

Ifølge pressemeldingen kan løsningen etterhvert bli tilgjengelig i samtlige Coop-butikker her i landet, og planen er også å åpne opp for ikke-medlemmer. 

Det er allerede i dag mulig å hente ned iPhone-appen, mens tjenesten forventes å åpne iløpet av november i år. 

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.