ENERGI

Climeworks: Har for første gang klart å fjerne CO2 fra luften og lagre det i bakken

Det sveitsiske selskapet Climeworks sier de har fjernet CO2 fra luften og lagret det permanent i bakken – på vegne av andre selskap og bedrifter.

Climeworks skal fange 4000 tonn CO2 i året i sitt prosjekt Orca på Island, deres til nå største anlegg for CO-fangst fra lufta.
Climeworks skal fange 4000 tonn CO2 i året i sitt prosjekt Orca på Island, deres til nå største anlegg for CO-fangst fra lufta. Foto: Climeworks
14. jan. 2023 - 12:20

For første gang har selskapet med hell klart å fjerne karbondioksid fra luften og injisert det i bakken ved et anlegg på Island, kunngjorde Climeworks torsdag denne uken.

I bakken vil gassen omdanne seg til stein, ifølge selskapet, som opplyser at det er første gang karbongass er blitt fanget og lagret på vegne av betalende kunder.

Prosessen ble sertifisert av det norske selskapet DNV.

Climeworks er et sveitsisk selskap som ble opprettet i 2009 og som spesialiserer seg innen karbonfangst.

På selskapets kundeliste står blant annet Microsoft, Stripe og Shopify. Det har kjøpt selskapets karbonfjerningstjenester for å kompensere for egne klimagassutslipp.

Climeworks skal fange 4000 tonn CO2 i året i sitt prosjekt Orca på Island, deres til nå største anlegg for CO-fangst fra lufta. Nå er prosjektet klart for oppstart.
Les også

Starter opp anlegg for CO2-fangst fra luft på Island

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.