IT

Chromebooks er på vei til å bli bedrifts-PC-er

3D-støtte, Windows-programmer og lettere innlogging.

Google vil at Chromebooks skal bli kontor-PC-er.
Google vil at Chromebooks skal bli kontor-PC-er. Bilde: Google
14. okt. 2014 - 18:44

Chromebook har hittil ikke markert seg stort i statistikkene over de mest brukte laptopene verken privat eller for bedrifter.

Det Linux-baserte operativsystemet har fått gjennom enkelte ting som de åpne Linux-distribusjonene som har eksistert i mange år ikke har evnet selv.

For ikke lenge siden ble det gjort klart at Adobes Creative Suite får Chrome OS-støtte, i første omgang kun med Photoshop for en utvalgt kundegruppe.

I strupen på MS

Linux-skribent Swapnil Bhartiya i The Mukt mener at Chromebooks er svært godt egnet for små og mellomstore bedrifter som ikke vil investere for mye i IT-infrastruktur. Han peker på at ikke alle brukere trenger å bruke overdrevent komplisert teknologi og hyllevarer med dyre oppgraderinger. Han sikter spesielt mot en av dagens store operativsystem-giganter:

– Microsoft kan ikke engang bestemme seg for brukergrensesnittet på deres operativsystem, skriver Bhartiya.

Windows 10 er ventet i løpet av neste år og er en av de mest åpenbare som i sitt segment er under angrep fra Chrome OS med universell plattform.

Chrome OS på sin side er i stor grad nettleserbasert og tett integrert med søkegigantens programvarepakke, men de åpner også for programvare fra andre utviklere.

I det siste har dette vært aktører som fra før leverer til bedriftsmarkedet.

Selv om Chrome snart vil kunne streame Photoshop, er det verdt å merke at denne funksjonen, i likhet med flere andre, vil forutsette internett-tilkobling for å fungere.

Les også: Derfor har Norge krevd brukerdata fra 68 Google-kontoer

Citrix bygger bro

Noen brukere som tar i bruk Chromebook vil savne visse Windows-programmer. Citrix har utviklet Receiver for Chrome, laget spesielt for Chrome OS som lar deg virtualisere Windows-apper sømløst i Chrome OS-grensesnittet.

Programmet XenApp skal kunne kjøre Windows-programmer side om side med øvrige Chrome-apper.

I tillegg til dette skal en ved hjelp av Citrix XenDesktop også være i stand til å kjøre et klassisk Windows-skrivebord fra Chromebook-en.

Citrix-programvaren skal også være integrert med Google Cloud Print, som vi tidligere har omtalt. Windows-appene skal med andre ord fungere uanstrengt med Chromes printertjeneste.

Virtualisering: Dette endrer hele IT-landskapet

Programvare fra Citrix gir deg enkel tilgang til Windows-programmer fra Chrome OS. Citrix

Google for arbeidsplassen

Google har en egen blogg som heter Google for Work Blog som promoterer hvordan Google-programvare kan brukes til forretningsdrift.

De fortalte forrige uke at de har alliert seg med NVidia og VMware og skriver i bloggen at Chromebooks skal være i stand til å kunne kjøre grafikktunge virtualiserte programmer som gjør 3D-modellering og simuleringsprogramvare mulig fra en relativt beskjedent spesifisert Chrome-laptop.

Det britiske online take-away-selskapet Just Eat opplevde ifølge Google-bloggen en flom som skal ha skilt arbeiderne fra kontor-PC-ene.

– Selskapet leverte tusenvis av Chromebooks over natten med til hovedkvarteret og konfigurerte dem innen arbeiderne kom på jobb den neste morgenen, skryter produktsjef i Chrome for Work, Saswat Panigrahi.

Google har også gjort det mulig å la arbeidere logge seg inn på Chromebook-ene med samme innlogging som de ellers ville brukt, samtidig som en kan velge å bruke flere innlogginger slik at en også kan logge seg inn på sin private Google-konto.

Les også:

«Pirat-Netflix» støtter nå Apple TV

Dette verktøyet får eposten til å oppføre seg som Snapchat

10 triks for bedre wifi hjemme  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.