IT

Chromebooks er på vei til å bli bedrifts-PC-er

3D-støtte, Windows-programmer og lettere innlogging.

Google vil at Chromebooks skal bli kontor-PC-er.
Google vil at Chromebooks skal bli kontor-PC-er. Bilde: Google
14. okt. 2014 - 18:44

Chromebook har hittil ikke markert seg stort i statistikkene over de mest brukte laptopene verken privat eller for bedrifter.

Det Linux-baserte operativsystemet har fått gjennom enkelte ting som de åpne Linux-distribusjonene som har eksistert i mange år ikke har evnet selv.

For ikke lenge siden ble det gjort klart at Adobes Creative Suite får Chrome OS-støtte, i første omgang kun med Photoshop for en utvalgt kundegruppe.

I strupen på MS

Linux-skribent Swapnil Bhartiya i The Mukt mener at Chromebooks er svært godt egnet for små og mellomstore bedrifter som ikke vil investere for mye i IT-infrastruktur. Han peker på at ikke alle brukere trenger å bruke overdrevent komplisert teknologi og hyllevarer med dyre oppgraderinger. Han sikter spesielt mot en av dagens store operativsystem-giganter:

– Microsoft kan ikke engang bestemme seg for brukergrensesnittet på deres operativsystem, skriver Bhartiya.

Windows 10 er ventet i løpet av neste år og er en av de mest åpenbare som i sitt segment er under angrep fra Chrome OS med universell plattform.

Chrome OS på sin side er i stor grad nettleserbasert og tett integrert med søkegigantens programvarepakke, men de åpner også for programvare fra andre utviklere.

I det siste har dette vært aktører som fra før leverer til bedriftsmarkedet.

Selv om Chrome snart vil kunne streame Photoshop, er det verdt å merke at denne funksjonen, i likhet med flere andre, vil forutsette internett-tilkobling for å fungere.

Les også: Derfor har Norge krevd brukerdata fra 68 Google-kontoer

Citrix bygger bro

Noen brukere som tar i bruk Chromebook vil savne visse Windows-programmer. Citrix har utviklet Receiver for Chrome, laget spesielt for Chrome OS som lar deg virtualisere Windows-apper sømløst i Chrome OS-grensesnittet.

Programmet XenApp skal kunne kjøre Windows-programmer side om side med øvrige Chrome-apper.

I tillegg til dette skal en ved hjelp av Citrix XenDesktop også være i stand til å kjøre et klassisk Windows-skrivebord fra Chromebook-en.

Citrix-programvaren skal også være integrert med Google Cloud Print, som vi tidligere har omtalt. Windows-appene skal med andre ord fungere uanstrengt med Chromes printertjeneste.

Virtualisering: Dette endrer hele IT-landskapet

Programvare fra Citrix gir deg enkel tilgang til Windows-programmer fra Chrome OS.
Programvare fra Citrix gir deg enkel tilgang til Windows-programmer fra Chrome OS.

Google for arbeidsplassen

Google har en egen blogg som heter Google for Work Blog som promoterer hvordan Google-programvare kan brukes til forretningsdrift.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

De fortalte forrige uke at de har alliert seg med NVidia og VMware og skriver i bloggen at Chromebooks skal være i stand til å kunne kjøre grafikktunge virtualiserte programmer som gjør 3D-modellering og simuleringsprogramvare mulig fra en relativt beskjedent spesifisert Chrome-laptop.

Det britiske online take-away-selskapet Just Eat opplevde ifølge Google-bloggen en flom som skal ha skilt arbeiderne fra kontor-PC-ene.

– Selskapet leverte tusenvis av Chromebooks over natten med til hovedkvarteret og konfigurerte dem innen arbeiderne kom på jobb den neste morgenen, skryter produktsjef i Chrome for Work, Saswat Panigrahi.

Google har også gjort det mulig å la arbeidere logge seg inn på Chromebook-ene med samme innlogging som de ellers ville brukt, samtidig som en kan velge å bruke flere innlogginger slik at en også kan logge seg inn på sin private Google-konto.

Les også:

«Pirat-Netflix» støtter nå Apple TV

Dette verktøyet får eposten til å oppføre seg som Snapchat

10 triks for bedre wifi hjemme  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.