HELSE

Camilla Stoltenberg blir konsernsjef i forskningskonsernet Norce

– Jeg har lyst på en lederjobb der forskning og innovasjon er det sentrale, sier Camilla Stoltenberg. Åremålet hennes i Folkehelseinstituttet går ut neste år.

Camilla Stoltenberg forlater Folkehelseinastituttet.
Camilla Stoltenberg forlater Folkehelseinastituttet. Foto: Beate Oma Dahle/NTB
24. apr. 2023 - 12:54

Camilla Stoltenberg blir ny konsernsjef i forskningskonsernet Norce, har et enstemmig styre vedtatt mandag.

Hun starter i jobben 1. oktober, opplyser Norce i en pressemelding.

– Jeg er veldig glad i og engasjert i FHIs samfunnsoppdrag, medarbeiderne og jobben som toppleder, og har ikke hatt noe ønske om å forlate stillingen. Mitt andre og siste åremål går imidlertid ut i 2024, og jeg har lyst på en lederjobb der forskning og innovasjon er det sentrale, samtidig som det faglige spennet og samfunnsoppdraget er bredere enn det jeg har ansvar for i dag, sier Stoltenberg.

Hun er i dag direktør for Folkehelseinstituttet (FHI), en stilling hun har hatt siden 2012.

– I rekrutteringsprosessen har vi vært opptatt av å finne en leder med faglig tyngde og nærhet til forskningen, i kombinasjon med samfunnsforståelse og evne til å synliggjøre NORCE eksternt. Det har vi funnet med Camilla Stoltenberg. Vi gleder oss stort til å få henne på plass, sier styreleder Marianne Marthinsen.

Norce forsker på helse og samfunn og har kontorer i Alta, Tromsø, Bardu, Bergen, Haugesund, Stavanger, Kristiansand, Grimstad og Oslo. Hovedkontoret ligger i Bergen.

Norce ble etablert i 2018 etter fusjonen av Agderforskning, Christian Michelsen Research, IRIS, Teknova og Uni Research. Instituttet har rundt 800 ansatte og omsetter for rundt 950 millioner kroner.

Birgitte Ringstad Vartdal er utdannet sivilingeniør innen fysikk og matematikk fra NTNU, og har en mastergrad i finansiell matematikk fra Herriot Watt University i Skottland.
Les også

Sivilingeniør i fysikk blir ny Statkraft-sjef

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.