Byggmakker fortsetter oppkjøp: Får omsetning på 2,3 milliarder kroner

Byggmakker har nå kontroll på over 30 byggevarehus

Byggmakker fortsetter oppkjøp: Får omsetning på 2,3 milliarder kroner
Gunnar Johansen (t.v), Knut Strand Jacobsen og Eirik Tronstad. Foto: Morten Brakestad

Byggmakker fortsetter å kjøpe opp andre byggevarekjeder. Nå har de har avtalt å kjøpe samtlige aksjer i Gipling AS, og får med det 19 byggevarehus til i sin kjede. 

Tidligere i våres sikret de seg 10 butikker tilhørende Skattum Handel.

Strategisk viktig

Byggmakker har kontroll på over 30 byggevarehus med en omsetning på over 2,3 milliarder kroner. Gipling omsatte i 2017 for over 1,4 milliarder kroner. Administrerende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmakker Handel er svært fornøyd med opp

Les også

– Sammen med forrige ukes oppkjøp av Skattum Handel, betyr det at vi har sikret oss både det største og nest største medlemmet i kjeden. Disse oppkjøpene er helt essensielle for vår strategi om å vokse i det norske byggevaremarkedet, sier han.

Medarbeidere får bli med videre

For Byggmakker innebærer overtagelsen av Skattum og Gipling at de nå kan forberede seg for ytterligere vekst og ta del i den konsolideringen som skjer i norsk byggevarehandel.

– Med overtagelsen av de to største medlemmene styrker vi vår innkjøpsposisjon og øker muligheten for en mer effektiv drift. Vi får verdifull butikk- og handelskompetanse gjennom 540 dyktige medarbeidere som alle blir med videre i Byggmakker-kjeden, sier Strand Jacobsen. 

Overtagelsen vil bli gjennomført med en gang Konkurransetilsynet har godkjent kjøpet.

Les også