ARKIVNYHETER

Bygger opp i Norge

LANGSIKTIG: Ekofiskoplanene om ytterligere 50 års drift medfører at CononocoPhillips bruker Norge som base for virksomhetene i Europa og Asia. Foto: ConocoPhillips
LANGSIKTIG: Ekofiskoplanene om ytterligere 50 års drift medfører at CononocoPhillips bruker Norge som base for virksomhetene i Europa og Asia. Foto: ConocoPhillips Bilde: ConocoPhillips
30. mai 2003 - 12:39

Norsk sokkel er et langsiktig virkeområde for ConocoPhillips, som har planer for å drive på Ekofisk i ytterlige femti år.

Derfor omorganiserer det amerikanske oljeselskapet sine virksomheter i Storbritannia og Norge ved å konsentrere administrasjonen til Tananger.

Dermed skal virksomhetene som selskapet har i hele Europa og Afrika kontrolleres fra Jæren.

Ny sjef i Tanager blir Henry McGee, mens Lars Takla forblir sjef for virksomhetene i Norge.

Ordfører i Stavanger, Leif Johan Sevland, er svært positiv til nyheten. - Det er første gang at et slikt hovedkontor legges til Norge. Dette er et paradigmeskifte, sier han i en kommentar.

- Den nye organisasjonen vil styrke vår posisjon for videre vekst i Norge, sier Lars Takla ifølge en pressemelding. -Erfaringer og ekpertise opparbeidet i Norge og Storbritannia kan brukes på tvers i Nordsjøregionen. Jeg tror at omorganiseringen vil styrke vår posisjon med hensyn på fremtidige konsesjonstildelinger, framholder Takla.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.