DATATELE

Bygger iPod med 23 etasjer

Mona StrandeMona StrandeJournalist
17. jan. 2007 - 07:30

Mens produsentene prøver alt de kan for å gjøre MP3-spillere så små som mulig, går en byggherre i Dubai i helt motsatt retning. Nå vil de bygge en boligblokk inspirert av designet på Apples iPod.

5,1 milliarder

Bygningen skal stå på en dockingstasjon, og helle seks grader - akkurat slik Apples MP3-spiller gjør når den lades. Navnet på bygningen, som er tegnet av Hong Kong-arkitekten James Law Cybertecture, blir iPad.

Og det er ikke bare på utsiden høyhuset henter inspirasjon fra ny teknologi. De mellom 200 og 280 leilighetene og kontorene som skal få plass i iPod-huset blir fulle av nyvinnende teknologiske løsninger. Prislappen er 5,1 milliarder kroner.

Stemmestyrte vegger

James Law vil foreløpig ikke si nøyaktig hva de fremtidige beboerne kan vente seg, men røper at han vil bruke noen elementer han har utviklet til sin egen leilighet.

Dette dreier seg blant annet om TV-skjermer som fyller en hel vegg, vegger som kan flyttes med stemmestyring og sensorer som tilpasser lys og lyd etter beboerens ønske, skriver danske Ingeniøren.

iPad skal være klar i 2009.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.