ENERGI

Bygger gedigen batterifabrikk i Trøndelag

En batterifabrikk som skal sysselsette 2500 personer skal etableres i Orkland kommune i Trøndelag. Byggingen av fabrikken starter neste år.

Tidligere Morrow-direktør Terje Andersen (bildet) og Lars Helge Helvig i Valinor går sammen om å etablere den nye batterifabrikken.
Tidligere Morrow-direktør Terje Andersen (bildet) og Lars Helge Helvig i Valinor går sammen om å etablere den nye batterifabrikken. Foto: Morrow
12. jan. 2023 - 09:36

Når Elinor Batteries står ferdig, skal det etter planen ha blitt investert nærmere 30 milliarder kroner i tre til fire fabrikkmoduler som kan levere 40 gigawattimer batteri årlig, melder NRK.

Ifølge MN24.no tilsvarer dette en kapasitet på mellom 700.000 og 800.000 elbiler.

Elinor Batteries skal i første omgang produsere batterier for stasjonær lagring av strøm.

– Batteriproduksjon i stor skala er helt avgjørende for at vi skal lykkes med det grønne skiftet, sier Lars Helge Helvig i en pressemelding.

Han eier selskapet Valinor som nå går sammen med tidligere Morrow-direktør Terje Andersen for å etablere den nye batterifabrikken.

– Dette er framtida. Studiet virket nytt og spennende. Jeg tror det blir et godt arbeidsmarked, sier Markus Kolmannskog fra Risør (foran). Tobias Stave fra Karmøy (bakerst) er opptatt av lagring av ny energi. – Dette vil jeg være med på. Det er bra med en ny fabrikk på Haugalandet, men det var ikke derfor jeg søkte, sier han. Her sammen med Sverre Halland fra Oslo (sittende) og Tobias Idsøe Tednes fra Stavanger.
Les også

De vil bli batteri-ingeniører

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.