SAMFERDSEL

Bybanen i Bergen skal legges i tunnel under Bryggen

Vedtatt i bystyret.

Vedtaket om å bygge tunnel, med innslag ved Kjøttbasaren, ble fattet med minst mulig flertall: 34 mot 33 stemmer.
Vedtaket om å bygge tunnel, med innslag ved Kjøttbasaren, ble fattet med minst mulig flertall: 34 mot 33 stemmer.
17. juni 2014 - 19:18

 

Bergen: Bystyret i Bergen vedtok med knappest mulig flertall tirsdag at Bybanen skal legges i tunnel under Bryggen når det skal bygges ny trasé nordover mot Åsane.

Dermed synes den betente striden om hvor traseen nordover skal gå, å være avsluttet. Vedtaket om å bygge tunnel, med innslag ved Kjøttbasaren, ble fattet med minst mulig flertall: 34 mot 33 stemmer.

Arbeiderpartiet fikk dessuten støtte for sitt forslag om at Bryggen i framtiden uansett skal være både bil- og banefri, i tilfelle tunnelvedtaket ikke lar seg gjennomføre.

Saken har vakt voldsomt engasjement i Bergen. Flere alternative forslag, blant annet om å utsette behandlingen, ble nedstemt. Det kommer fram av dekningen til byens to konkurrerende aviser, Bergensavisen og Bergens Tidende , som begge var på plass i bystyresaken med journalister som dekket saken nærmest fra minutt til minutt.

Den store spenningen tirsdag kveld var om byrådet blir kastet ut i krise fordi Kristelig Folkeparti anser Høyre og Fremskrittspartiets støtte til Aps forslag som avtalebrudd.

«KrFs representanter ser sjokkskadde og betenkte ut. De truet med at dette ville få konsekvenser før møtet», skriver BT i sin direkterapportering.

Les også:

Slik kan trikken kjøre på T-banelinjene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.