KARRIEREARBEIDSLIV

– Bryter med Kvalitetsreformen

MED: Stortingspolitiker Rolf Reikvam (SV) liker ikke utviklingen.
MED: Stortingspolitiker Rolf Reikvam (SV) liker ikke utviklingen. Bilde: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix
Dag Yngve Dahle
17. des. 2008 - 13:06

Kvalitetsreformen skulle få studentene til å jobbe mer og studere mindre. Samtidig ble maksimalgrensen for hvor mye studentene kan jobbe ved siden av studiene uten å få kuttet studiestøtten, doblet.

Det har ført til at studentene bruker Regelendring ga mer deltidsjobbing .

Rolf Reikvam, som var leder av Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget da Kvalitetsreformen kom og inntektsgrensen ble hevet, liker ikke utviklingen.

Ikke ventet

– Dette var ikke det vi ønsket. Det bryter med grunnprinsippet i Kvalitetsreformen, som var at studentene skulle bruke mer tid på studiene og mindre tid på deltidsjobber, sier politikeren.

Han sier at det lå i sakens natur at mange studenter hadde og fortsatt har behov for å tjene ekstra penger utover det de får i lån og stipend fra staten.

– Men vi forutså ikke at muligheten til å tjene mer uten kutt i studiestøtten skulle føre til at studentene bruker mindre tid på studiene. Vi ville selvsagt ikke ha en slik effekt, sier Reikvam, som i dag er medlem av Kommunalkomiteen.

Opp 50.000 kroner

Han mener vi må legge til rette for at studentene jobber mindre og studerer mer.

– Skal vi få flere til å være heltidsstudenter, er høyere lån og stipend den eneste veien å gå. Jeg vil gjenta det SV har sagt tidligere, nemlig at studiestøtten må ligge på minst samme nivå som minstepensjonen, sier Reikvam.

Minstepensjonen er i dag på vel 136.000 kroner i året.

Regelendring ga mer deltidsjobbing

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.