BYGG

Deler av taket i Brynstunnelen falt ned to måneder etter oppussingen

Murpuss fra taket i Brynstunnelen falt natt til fredag ned. Det ene løpet er stengt inntil videre
Murpuss fra taket i Brynstunnelen falt natt til fredag ned. Det ene løpet er stengt inntil videre Bilde: Junge, Heiko

Det ene løpet i Brynstunnelen i Oslo er stengt på ubestemt tid etter at murpuss falt ned fra taket. Tunnelen åpnet for kun to måneder siden etter oppussing.

Ved 01.40-tiden natt til fredag fikk en bil skader da den kjørte inn i betongbiter i veibanen i tunnelen. Like før klokka 6 var det blitt etablert toveistrafikk i det andre løpet av tunnelen, sier trafikkoperatør i Veitrafikksentralen Pål Sundt Fredriksen til NTB.

Nylig oppgradert

Det er kun to måneder siden tunnelen åpnet for normaltrafikk igjen etter oppgraderinger. Arbeidene i tunnelen hadde da vart i 14 måneder. Det er blant annet lagt nytt vann- og avløpssystem i tunnelen. Under arbeidet ble alt av teknisk utstyr, gulv, vegger og tak rensket og bygd opp igjen, ifølge Vegvesenet.

Det er et mindre felt med betong som har løsnet, men det er uvisst hvor lenge løpet vil være stengt i tunnelen. I en pressemelding skriver Statens vegvesen at lange køer må forventes på E6 og Ring 3 inntil videre.

Togene har også redusert kapasitet

Uhellet kommer ubeleilig ettersom det er flere store stengninger i Oslo i denne perioden, blant annet ved Oslo S. Førstkommende mandag stenger også Ekeberg-Svartdalstunnelen.

– Dette kommer dessverre i en allerede presset situasjon. Vi oppfordrer alle som kan til å reise kollektivt, sykle eller gå, sier prosjektleder Hilde Ulvik.

Hun legger til at Vegvesenet nå arbeider raskt for å få oversikt over skaden.

– Denne betongen har ingen bærende effekt. Det er heller ikke bærende betong over skadestedet. I første omgang pigger vi ned all murpuss i skadeområdet. Så må vi komme tilbake til hva vi gjør videre, sier Ulvik.

Ruter: Vil ta kontroll over passasjerenes mobiltelefon

 
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.