MOBIL

Brygger LG på ny Hulken-telefon?

Det snakkes i gangene om et spetakkelbeist fra LG.

23. aug. 2012 - 06:01

LG var den første mobilprodusenten som kastet seg over på doble prosessorkjerner, og den første produsenten som prøvde seg på en ekte 3D-mobil. Mens andre produsenter har vært forholdsvis lojale mot underleverandørene har LG i tillegg hoppet frem og tilbake mellom Qualcomm, Texas Instruments og Nvidia.

Og da blir det automatisk lettere å tro på ryktene om at den sørkoreanske produsenten brygger på en monstertelefon av dimensjoner. Modellnavnet som nå har dukket opp er Optimus G - og sjekk disse nøkkelspesifikasjonene: 

  • Firekjerneprosessor
  • 2 GB RAM (!)
  • 4,7 tommers skjerm med 1280 x 720 pikslers oppløsning
  • 13 megapikslers kamera

Nvidia eller Qualcomm?

Det faktum at det er nettopp LG vi snakker om gjør at vi ikke vil sette noen penger på at de kjører den "trygge" løypa og går for den allerede velutprøvde Nvidia Tegra 3-brikken. For all del - det kan være de gjør akkurat det, men vi blir ikke overrasket om produsenten tar et steg opp på ytelsesskalaen.

Og neste steg på denne skalaen finner vi hos Qualcomm. Vi har allerede sett den tokjernede Snapdragon MSM8960 i flere telefoner, men vi har fremdeles ikke sett noen produsenter som har tatt i bruk den firekjernede APQ8064-varianten i en mobiltelefon (den er i utgangspunktet beregnet på nettbrett). 

Dersom det viser seg at det er denne maskinvaren LG har tatt i bruk snakker vi om en firekjernet 28 NM Krait-prosessor kombinert med den aller nyeste Qualcomm-grafikkbrikken, Adreno 320.

... Eller LG selv...?

Når vi først er ute med spekulasjoner så skal vi ikke glemme at LG for litt over en måned siden annonserte at de skulle gjøre som Samsung og produsere sin egen maskinvare.

LES MER OM DETTE: LG skal lage egne prosessorer

LGs systembrikker har foreløpig arbeidstittelen L9, og vi snakker garantert om komponenter med krutt i om produsenten først har valgt bort etablerte underleverandører.

At tidligere rykter også ville ha det til at den første LG-telefonen med denne maskinvaren ville bli annonsert i september er også veldig relevant i dette tilfellet.

Vi har skrevet mye om IFA-messen i Berlin de siste ukene, og vi har hovedsaklig fokusert på hva vi kan forvente å se fra Sony og Samsung. Men det spørs om ikke LG kan komme inn som en diger joker her.

Kilde: Phandroid

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.