ARKIVNYHETER

Bruker penger i Mexicogolfen

SIKRER AREAL: StatoilHydros sjef for oppstrømsvirksomheten rundt Mexicogolfen, Øyvin Reinertsen, har satset hardt og sikret selskapet 23 lisenser i Mexicogolfen.
SIKRER AREAL: StatoilHydros sjef for oppstrømsvirksomheten rundt Mexicogolfen, Øyvin Reinertsen, har satset hardt og sikret selskapet 23 lisenser i Mexicogolfen. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
19. mars 2009 - 08:48

– De halvårlige lisensrundene i amerikansk del av Mexicogolfen utgjør viktige arenaer for StatoilHydros satsing på å opprettholde og styrke porteføljen her, forklarer Øivind Reinertsen, leder for StatoilHydros oppstrømsaktiviteter i USA og Mexico.

Les mer: Norske oljereserver i dypet i MexicoGulfen

Mange funn i området

Lisensene StatoilHydro har sikret seg rettigheter til ligger på stort dyp.

Områdene består i hovedsak av berggrunn med sand av høy kvalitet av miocen alder, der StatoilHydro deltar i flere lovende funn, blant annet Tahiti, Heidelberg, Caesar/Tonga og Knotty Head.Skal lete i år

StatoilHydro er en av de største lisenshaverne i dypvannsområdene i amerikansk del av Mexicogolfen.

I år vil StatoilHydro starte et omfattende boreprogram med to nye rigger i Mexicogolfen.Hard konkurranse

Lisenssalg 208 inngår i planen til Mineral Management Service (MMS) i New Orleans.

Til sammen 56 selskaper deltok i budrunden. StatoilHydros bud på de 23 lisensene skal gjennomgås av MMS, og en endelig godkjennelse kan ta opp til 90 dager.

En lisens i Mexicogolfen dekker et areal på 3 x 3 miles eller 23 kvadratkilometer.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.