PODKAST

Bruker flyfoto til å sette pris på solcelleanlegg

Podcasten besøker Otovo.

Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
30. nov. 2018 - 05:15

Solstrøm er stort i Europa. Også i Norge vil stadig flere ha solceller på taket sitt, men det har ikke vært enkelt for folk å vite om det er lønnsomt å sette i gang slike prosjekter. Det gav Andreas Thorsheim ideen som ble til selskapet Otovo.

De har laget en tjeneste som gjør det mulig for dem å gi pris på installasjoner basert på de svært gode flyfotografiene som norske kommuner har. Ut i fra hvordan taket ser ut fra luften, og innhenting av data, blant annet om antall soltimer, kan de gi et bindende tilbud på solstrømanlegg.

Nå står kundene i kø, og med fallende priser på solceller og økende priser på strøm, er det ingen grunn til å tro på solformørkelse i dette markedet. I dag snakker vi med gründeren Andreas Thorsheim.

Podcasten Teknisk Sett 

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podcast Teknisk sett.

Følg vår nye side på Facebook!

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Hvis du abonnerer på Teknisk sett på iTunes, Spotify eller en annen app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag ettermiddag, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på vei til jobben på fredager.

Spill av ukens episode øverst i artikkelen, eller via instruksjonene over.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.