KARRIERE

Bruker finanskrisen som unnskyldning

Fire av ti bedriftsledere innrømmer at de bruker finanskrisen til å kvitte seg med lite verdifulle medarbeidere.
Fire av ti bedriftsledere innrømmer at de bruker finanskrisen til å kvitte seg med lite verdifulle medarbeidere. Bilde: colourbox.com
Julie R. Andersen
25. mai 2009 - 14:42

Fire av ti bedriftsledere innrømmer at de bruker finanskrisen til å kvitte seg med de minst verdifulle medarbeiderne.

Det kommer frem i arbeidsmarkedsundersøkelsen Proffice Arbeidsmarkedsanalyse, som ble lagt frem i dag.

"Det er mye som signaliserer at det er arbeidsgivers marked," skriver Per Bergerud, administrerende direktør i Proffice, om undersøkelsen.

Holder lønningene nede

2 av 3 ledere, eller 67 prosent, sier at de ser på dagens marked som en stor mulighet til å skaffe seg dyktige medarbeidere til ”en god pris”.

Blant de som har nedbemannet mener 56 prosent at situasjonen er en anledning til å holde lønningene nede.

Jo yngre lederen er, dess flere er det som hevder dette.

Kvitter seg med ansatte

Videre mener 28 prosent at finanskrisen har vært en anledning til å kvitte seg med flere ansatte enn de strengt tatt har måttet.

38 prosent mener krisen har vært en anledning til å kvitte seg med mindre dyktige ansatte. Privat sektor hevder dette i større grad enn offentlig.

– Å hevde at en medarbeider svekker det faglige eller sosiale miljøet i bedriften er ikke alltid like lett å bevise. Ergo er jeg ikke overrasket over at mange ledere sier de benytter finanskrisen til å effektivisere bedriften på denne måten, sier Bergerud.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.