MOBIL

Bruk Android-telefonen som modem

En av svakhetene med Android-telefoner er at det er knotete å bruke dem som modem. Dette programmet løser problemet.

1. sep. 2010 - 15:39
Vis mer

En av de hyggeligste nyhetene i Android 2.2 (Froyo), er muligheten for å bruke telefonen som modem for andre enheter. Nå har det lenge vært mulig å aktivere såkalt "tethering" på andre Android-versjoner, men dette krever ofte rooting av telefonen.

Les også:

De beste nyhetene i Android 2.2

 

Det finnes imidlertid alternativer for deg som ikke er interessert i å fikle med telefonprogramvaren din.

Anbefalt: EasyTether Lite

EasyTether Lite er en liten app som har én oppgave: Å videreformidle internettlinjen i mobilen din til andre terminaler.

Enkelt!

Det vi liker best med EasyTether er at det er latterlig enkelt å bruke. Du trenger verken roote telefonen eller gå gjennom andre knotete prosesser, det er enkelt og greit bare å laste ned programvaren til telefonen og datamaskinen du vil bruke, og sette i gang.

Vi brukte programmet på kontor-PC-en i et par timer, og fikk full HSDPA-hastighet. Vi merket generelt liten forskjell fra den vanlige internettlinjen vår, enten det var snakk om e-post, surfing eller opplasting av bilder.Vi fikk lett tak i fullversjonen av EasyTether ved å bruke Visa-kort.

Begrensninger

EasyTether Lite er, som navnet antyder, ikke fullversjonen av programmet. Begge versjonene er helt like når du begynner å bruke dem, men støtten for https (nettbank, e-post og annet som krever innlogging) deaktiveres etter du har brukt Lite-utgaven en stund. For mange vil nok Lite-utgaven være mer enn god nok, da du fint kan surfe på nettsider uten kryptering. 

Om du derimot vil ha full funksjonalitet, er det fullt mulig å få dette. For å få fullversjonen trenger du nemlig bare en aktiveringskode, og denne kan du kjøpe ved å bruke Visa-kortet ditt. Denne løsningen er perfekt for Norge, hvor vi ikke har tilgang til betalte Android-programmer på vanlig måte. Prisen for programmet er drøyt 10 dollar, som tilsvarer 63 kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.