MOBIL

Bruk Android-telefonen som modem

En av svakhetene med Android-telefoner er at det er knotete å bruke dem som modem. Dette programmet løser problemet.

Kom i gang med EasyTether

1. Last ned EasyTether til Android-telefonen din. Dette kan gjøres ved å søke på EasyTether i Android Market eller ved å scanne QR-koden nedenfor.
2. Last ned drivere til PCen din. Drivere for Windows og Ubuntu finner du her.
3. Start EasyTether på PCen.
4. Koble til telefonen via USB, høyreklikk på EasyTether-ikonet i oppgavelinjen og velg "Connect via Android".

Les hvordan QR-koder fungerer

En av de hyggeligste nyhetene i Android 2.2 (Froyo), er muligheten for å bruke telefonen som modem for andre enheter. Nå har det lenge vært mulig å aktivere såkalt "tethering" på andre Android-versjoner, men dette krever ofte rooting av telefonen.

Les også:

De beste nyhetene i Android 2.2

 

Det finnes imidlertid alternativer for deg som ikke er interessert i å fikle med telefonprogramvaren din.

Anbefalt: EasyTether Lite

EasyTether Lite er en liten app som har én oppgave: Å videreformidle internettlinjen i mobilen din til andre terminaler.

Enkelt!

Det vi liker best med EasyTether er at det er latterlig enkelt å bruke. Du trenger verken roote telefonen eller gå gjennom andre knotete prosesser, det er enkelt og greit bare å laste ned programvaren til telefonen og datamaskinen du vil bruke, og sette i gang.

Vi brukte programmet på kontor-PC-en i et par timer, og fikk full HSDPA-hastighet. Vi merket generelt liten forskjell fra den vanlige internettlinjen vår, enten det var snakk om e-post, surfing eller opplasting av bilder.


Vi fikk lett tak i fullversjonen av EasyTether ved å bruke Visa-kort.

Begrensninger

EasyTether Lite er, som navnet antyder, ikke fullversjonen av programmet. Begge versjonene er helt like når du begynner å bruke dem, men støtten for https (nettbank, e-post og annet som krever innlogging) deaktiveres etter du har brukt Lite-utgaven en stund. For mange vil nok Lite-utgaven være mer enn god nok, da du fint kan surfe på nettsider uten kryptering. 

Om du derimot vil ha full funksjonalitet, er det fullt mulig å få dette. For å få fullversjonen trenger du nemlig bare en aktiveringskode, og denne kan du kjøpe ved å bruke Visa-kortet ditt. Denne løsningen er perfekt for Norge, hvor vi ikke har tilgang til betalte Android-programmer på vanlig måte. Prisen for programmet er drøyt 10 dollar, som tilsvarer 63 kroner.

Les mer om: