OLJE OG GASS

Brude og Holen i samme båt

Mona StrandeMona StrandeJournalist
13. juni 2007 - 11:17
Vis mer


Holen AS har utviklet en ny design for hurtiggående redningsfartøy (Fast Rescue Boat) – og inngått en global salgsavtale for dette produktet med Brude Safety AS.



Utnytter hverandre



– Vi har allerede hatt et tett samarbeid i flere år. Holen er opprinnelig båtbyggere, med veldig god kompetanse på aluminium og produksjon, mens vi er gode på marked og har mange kontakter internasjonalt. Derfor utnytter vi hverandres sterke sider med denne avtalen, sier daglig leder i Brude Safety, Runar Paulsen.

Primærmarkedene for de nye båtene – Brude HD 720 ALS – vil være internasjonal offshorevirksomhet og passasjerskip. Det er markeder som er store på verdensbasis.



Kundemøter nå



Den største fordelen med avtalen fra Holens ståsted, er derfor at de slipper å opprette et eget internasjonalt service- og salgsapparat:

– Det var helt klart veldig viktig for oss. For å kunne selge internasjonalt er vi avhengige av et stort service- og markedsapparat – og det har Brude allerede, sier daglig leder i Holen AS, Lars Gunnar Nesseth.

Brude skal altså stå for servicen på båtene ute i verden, noe som er en klar fordel ved innsalg til kundene. Brude og Holen har kundemøter med flere av de viktigste rederiene under Nor-Shipping.



Egen testtank-kompetanse



Nesseth har også stiftet Icarus Design AS sammen med en afrikansk sivilingeniør. Dermed har de et søsterselskap i Cape Town, med stor testtank-kompetanse.

– Dermed får vi også spisset kompetanse på hydrodynamikk og aerodynamikk. Sammen med Brude og Icarus Design har vi dermed hele produksjonskjeden selv, sier Nesseth.





Ny produksjon



Holen AS har de siste årene fornyet produksjonen enormt, og gått fullstendig over til DAK/DAP (dataassistert konstruksjon/produksjon).

– Vi har nå en helt ny type produksjon, med dataskjæring, dataknekking og modellering av alle båter i 3D. Alt dette materialiseres i produksjonen, noe som gir oss en rekke nye muligheter, sier Nesseth.

På det nye redningsfartøyet har de satset på design, elektronikk og datateknologi – og lagt stor vekt på servicevennlighet.



Et godt utgangspunkt



– Jeg mener vi har fått frem en båt som det vil merkes at er basert på 30 års erfaring kombinert med moderne teknologi, sier Nesseth.

Brude-sjef Runar Paulsen er enig, og håper samarbeidet med Holen vil vokse seg enda større:

– Dette er kimen til et samarbeid som gjerne kan innebære mye mer, både når det gjelder skipsdesign og eierforhold, sier Paulsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.