INDUSTRI

Brudd i forhandlingene for frontfagene

BRUDD: Forbundsleder Arve Bakke (t.v.) i Fellesforbundet da han sist fredag overleverte sine krav i årets hovedoppgjør til administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen. Tirsdag ble det brudd i forhandlingene.
BRUDD: Forbundsleder Arve Bakke (t.v.) i Fellesforbundet da han sist fredag overleverte sine krav i årets hovedoppgjør til administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen. Tirsdag ble det brudd i forhandlingene. Bilde: Scanpix
23. mars 2010 - 13:50

Det er brudd i lønnsoppgjøret mellom Fellesforbundet og Norsk Industri som følge av uenighet om lønn og overtidsbestemmelse.

Kan strekke seg

– Det er brudd i forhandlingene, og vi ser ingen hensikt med å sitte og forhandle. Forhandlingene står på samme sted som da de startet. Vi har ikke opplevd det som forhandlinger. Det har vært null bevegelse, og status er uavklart på nesten alle krav som ble reist, sier Fellesforbundets leder Arve Bakke.

Forhandlingene startet fredag 12. mars. Bruddet innebærer at det blir mekling.

– Vi kan godt strekke oss i forhandlingene, men det må skje gjennom reelle forhandlinger, og det har vi ikke fått, sier Bakke.

Vil heve minstelønnen

Tariffavtalen utløper 1. april. Hvis partene ikke kommer til enighet innen da, vil den nåværende tariffavtalen løpe inntil videre.

Fellesforbundets krav er blant annet sikring av kjøpekraften, allmenngjøring av tariffavtaler og heving av minstelønnssatsene. Norsk Industri har møtt dette med motkrav som innebærer endrede garantibestemmelser for minstelønn.

Fellesforbundet mener dette i praksis vil føre til 10 prosent nedgang i minstelønnen. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.