ARKIVNYHETER

Brudd for Industri Energi

BRUDD: Det ble brudd mellom rederiforbundet og Industri energi i forhandlingene for flyterigg- og boring fast installasjon i natt.
BRUDD: Det ble brudd mellom rederiforbundet og Industri energi i forhandlingene for flyterigg- og boring fast installasjon i natt. Bilde: Statoil
29. mai 2009 - 07:24

Norges Rederiforbund og LO-forbundet Industri Energi brøt like før klokken 4 natt til fredag lønnsforhandlingene på grunn av uenighet.

– Det ble brudd i forhandlingene mellom Norges Rederiforbund og Industri Energi i forhandlingene for flyterigg- og boring fast installasjon, opplyser mediekontakt Arild Theimann i Industri Energi til NTB.

– Manglende respekt

Uenigheten er knyttet til likebehandling av alle innen kategorien individuelt avlønnede.

– Vi kunne ikke akseptere redernes mangel på respekt for de prinsippene knyttet til individuell avlønning for ledende personell. Dette var blant annet årsaken til at vi ikke kunne akseptere redernes siste tilbud, sier forbundssekretær Jørn Erik Bøe i Industri Energi.

Det økonomiske tilbudet var tilsvarende resultatet etter forhandlinger med Oljeindustriens landsforening tidligere i vår. Da fikk de ansatte 18.900 kroner mer per år og en økning av nattillegget på 1 krone. Dette tilbudet var Industri Energis forhandlingsutvalg villig til å akseptere.

Heller ikke i fjor kom Norges Rederiforbund og Industri Energi til enighet under lønnsforhandlingene.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.