BYGG

Bru i Sveits fanger CO2 med alger

Se video.

5. nov. 2014 - 20:29

Det nederlandske skaperkollektivet The Cloud Collective ble gjennom en konkurranse valgt ut til å kultivere en hage med en noe ukonvensjonell form og plassering.

Gjennomsiktige rør fylt med alger har blitt plassert langs en motorveibru i Genève i anledning byens hagefestival, Villes et Champs.

Les også: Utvinner råolje fra alger på under en time

Grønn lunge

Ifølge en pressemelding fra The Cloud Collective, er prosjektet et forsøk på bevise at motorveier også kan spille en viktig rolle ved produksjon av mat og biomasse.

Dette er nok i første omgang mer å regne som et lite eksperiment enn det er å regne for et gjennombrudd i klimaforskning.

Et lukket rørsystem skal samle opp CO2 fra passerende biler og sollys fra himmelen. Dette skal sammen med vann stå for livsgrunnlaget til algene.

– Disse algene kan bli brukt til filtrering av luft, brennbar biomasse eller til og med som råmateriale for kosmetiske og næringsmiddelprodukter, skriver skaperne i presseskrivet.

En stålstruktur skal støtte øvrig utstyr solcellepaneler som driver en pumpe som sørger for sirkulasjon og filtrering av vann, som sett i illustrasjonen nedenfor.

Til høyre: Grafisk fremstilling av gangen i prosessen. Til venstre: Mulige bruksområder av biproduktene. The Cloud Collective
Les også:

– Ingen farlige sotpartikler slipper gjennom det nye dieselfilteret  

Lager flydrivstoff av CO2, vann og sollys

Snart er det ikke plass til flere satellitter rundt jorda

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.