KARRIERE

Brøt etikettereglene

Dag Yngve Dahle
25. sep. 2007 - 10:52

Hvilket annet yrke kunne du tenkt deg? Jeg ser for meg to alternative yrker. Jeg er svært glad i mat og det å lage mat, og kunne tenkt meg å være kokk. I tillegg ville det vært spennende å jobbe med risikovillig kapital, såkalt venture-kapital, og investeringer i nye norske selskaper.

Hva er ditt beste minne fra yrkeskarrieren? Som fersking i Kontor- og Datateknisk landsforening, som var forgjengeren til IKT-Norge, ble jeg sendt på et OECD-møte sammen med Næringsdepartementet. Vi hadde blant annet en fantastisk middag i Paris, hvor jeg brøt omtrent alle etikettereglene som finnes. Det ble omhørig omtalt av representantene fra byråkratiet. I tillegg vil jeg nevne det kjempeflotte samarbeidet vi har fått på plass i forbindelse med den norske fellesstanden på 3GS-messa i Barcelona.

Hvilket minne fra yrkeskarrieren ville du helst vært foruten? I min første jobb var jeg ansatt i en bedrift som gikk konkurs. Det var en lærerik, men meget kjedelig affære. Jeg vil også nevne det at regjeringen raserte hjemme-PC-ordningen i 2005.

Hva vil gjøre norsk arbeidsliv bedre? Å ha mer fokus på resultater og samarbeidsevne i stedet for å fokusere hvor lenge man er på jobben. Bedre ledelse og mer deltakende arbeidstakere - gjerne i form av medeierskap i bedriftene - må også trekkes fram.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.