OLJE OG GASS

Briefer FN om karbonfangst

INVOLVERT: StatoilHydros miljødirektør Trude Sundset (bildet) skal fortelle FN om selskapets karbonfangsterfaringer. Videre skal Helge Lund gi FN råd i forbindelse med klimaforhandlingene i København.
INVOLVERT: StatoilHydros miljødirektør Trude Sundset (bildet) skal fortelle FN om selskapets karbonfangsterfaringer. Videre skal Helge Lund gi FN råd i forbindelse med klimaforhandlingene i København. Bilde: StatoilHydro
Mona StrandeMona StrandeJournalist
20. aug. 2009 - 11:41

I dag skal StatoilHydros miljødirektør Trude Sundset til Stockholm. Der skal hun holde et foredrag for FNs ekspertgruppe for klima og energi om selskapets erfaringer med fangst og lagring av CO2.

Deltar i ekspertpanel

Konsernsjef Helge Lund er medlem i ekspertpanelet som skal gi råd om energirelaterte problemstillinger til FNs generalsekretær Ban Ki-Moon i forbindelse med klimaforhandlingene i København i desember, skriver StatoilHydro i en pressemelding.

Panelet består av over 20 eksperter og industriledere fra ulike land, og StatoilHydro er det eneste olje- og gasselskapet som er representert.

Til klimatoppmøte

Etter klimaforhandlingene skal panelet anbefale oppfølging og implementering av forhandlingenes resultater og anbefalinger.

Lund sier han vil vektlegge etablering av forutsigbarhet og rammevilkår for industrien, som både forplikter og stimulerer til teknologiutvikling, energieffektivisering og produksjon av renere energi.

Generalsekretærens rådgivningsgruppe skal avholde flere møter, og deltar på FN-toppmøtet om klima i New York i september.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.