BRUER

Brevikbrua skal forsterkes og males: Skien-firma leder klart i konkurransen

Fire entreprenører har gitt tilbud på denne jobben.

Brevikbrua i Telemark har vært et landemerke siden den sto ferdig. Nå skal den forsterkes.
Brevikbrua i Telemark har vært et landemerke siden den sto ferdig. Nå skal den forsterkes. Illustrasjonsfoto: Trond Reidar Teigen/NTB scanpix
11. aug. 2020 - 05:58

I slutten av juni lyste Vegvesenet ut et oppdrag om å forsterke, overflatebehandle og vedlikeholde Brevikbrua i Telemark.

Ved tilbudsfristens utløp hadde fire firmaer gitt tilbud på jobben, og prisene ser slik ut:

Entreprenør Tilbudssum i kr. eks. mva.
Trescon 19.921.998
Consolvo 26.218.404
Uniprotect 26.423.268
BMO Entreprenør 36.158.992

NB: Tilbudene skal kontrollregnes og evalueres før noe er avgjort.

Brua var stengt for oppgradering i drøyt et år i 2014 og 2015. Da ble det en omfattende rehabilitering etter at det ble oppdaget rust i wiretrådene i hengekablene. Kostnaden var 69 millioner kroner.

I fjor sommer ble Brevikbrua begrenset til enveistrafikk i en perioden da det ble oppdaget at pendellageret på brua var skadet. Det ble reparert.

Nå har Vegvesenet kommet til at brua ikke tilfredsstiller kravene for den såkalte bruksklasse 10/60 (10 tonn aksellast og 60 tonn totalvekt). Den nye forsterkningen skal bringe brua opp i riktig bruksklasse.

Entreprenøren skal være ferdig med selve forsterkningsjobben før 1. desember i år. Frist for å bli ferdig med hele oppdraget er 31. oktober 2021. Det er ikke lagt opp til anleggsarbeid i månedene fra og med desember i år til og med mars neste år.

Nå er det klart hvilke tre entreprenører som har levert tilbud om snømåking i Voss. Bildet er tatt i forbindelse med måking i Sauda tilbake i 2020.
Les også

Disse tre vil brøyte fylkesveiene rundt Voss

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.