DATATELE

Brettspill i digitalversjon

HUMAN TOUCH: LCD-skjermen oppfatter hver eneste berøring, og skiller dem fra hverandre. Her registreres 46 berøringer: 45 fingre, og én terning.
HUMAN TOUCH: LCD-skjermen oppfatter hver eneste berøring, og skiller dem fra hverandre. Her registreres 46 berøringer: 45 fingre, og én terning.Bilde: Philips

Philips har laget en ny elektronisk spillplattform, i form av et brettspill med berøringsskjerm. Den første integrerte versjonen av spillet presenteres når verdens største forbrukerelektronikkmesse, IFA, åpner i dag.

32" integrert i bord

Entertaible er navnet Philips har gitt sin nye oppfinnelse. Logisk nok, siden det dreier seg om underholdning på et bord.

Bordet i denne sammenhengen, er imidlertid en 32" horisontal LCD-skjerm. Den aktiviseres ved berøring, og kan gjenkjenne former når noe plasseres på den. BaryBass-teknologi sørger for god bassgjengivelse for lydeffekter og spillmusikk, og den har PC-basert styringslogikk.

Skjermen er bare ti centimeter tykk, og laget så den lett kan monteres inn i dine egne møbler.

Flerbruksmaskin

Med Entertaible håper Philips de vil åpne for en ny klasse spill, som kobinerer spenningen ved elektroniske spill med det tradisjonelle og sosiale elementet fra brettspill.

Ny teknologi gjør det mulig for flere spillere å spille mot hverandre på den samme skjermen samtidig. Dette fordi skjermen gjenkjenner og skiller fra hverandre de ulike spillebrikkene og andre objekter som plasseres på den.

Dette er teknologi Philips har sørget for å få patent på før produktlanseringen.

Nettverk og turneringer

Siden presentasjonen av den første, funksjonelle versjonen av Entertaible i januar, har Philips utviklet konseptet til å bli kraftigere og mer brukervennlig.

Systemet er basert på Windows XP, og gir deg mulighet til å spille turneringer og andre nettverksspill hvis du kobler spillebrettet ditt til internett.

Private ingen målgruppe

Men i første omgang er ikke privatbrukere i Philips målgruppe. Sannsynligvis har dette sammenheng med prisen Entertaible vil få, selv om denne ikke er offentliggjort ennå.

Først og fremst vil Philips ha sitt nye, digitale brettspill inn i puber, barer, hoteller og restauranter, og mot slutten av året er målet å få plassert ut pilotmaskiner på flere slike steder.

På grunn av denne målgruppen, er Entertaible selvfølgelig tilrettelagt også for informasjonstjenester og utdanningsprogrammer.

Størst i verden

Første mulighet til å se og teste Philips nyhet, er altså når Internationale Funkausstellung (IFA) åpner i Berlin i dag.

Den seks dager lange messen er verdens største innen forbrukerelektronikk.

Totalt har messehallene et areal på 160.000 kvadratmeter, og det er uten at de store utendørsområdene er medregnet.

De neste dagene vil 1049 utstillere fra mer enn 30 land fylle dette området, og sannsynligvis få presentert sine produkter for like mange som i fjor: Nesten 250.000 besøkende.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.