IKT

Bredbåndlegger Norge

Oljeselskapet gikk i bresjen med å utstyre de ansatte med hjemme-PC for å styrke IT-kompetansen. Nå går de foran igjen og tilbyr bredbånd til sine ansatte.

I og med at de bor spredt utover i landet, betyr det raskere utbygging av bredbåndtilbud utenfor de sentrale bystrøk.

Statoil har valgt NexGenTel som samarbeidspartner når de ca. 10.000 ansatte får tilbud om kjappere nettilknytning. NextGenTel lover at en rekke nye bredbåndssentraler skal bygges ut med en gang, og at enda flere vil komme til utover høsten. Avtalen vil medføre at bredbåndstilbudet i en rekke norske byer og tettsteder kommer til å bli ytterligere styrket, heter det i en pressemelding.Hjemmejobbing

Statoils hensikt med avtalen er å få større fleksibilitet.

-Bredbånd gir økte muligheter for bruk av e-læring, hjemmekontor og mer fleksible arbeidsformer, sier prosjektleder Einar N. Eng i Statoil.

NextGenTel-sjefen Olav Stokke sier han er ydmyk over å bli valgt av Statoil.

-Statoil var det første store selskapet som satset på hjemme-PC til de ansatte, og har med sine opplæringspakker satt standard for slik opplæring. Vi synes derfor det er ekstra spennende å bli valgt som samarbeidspartner når Statoil nå går i gang med neste generasjon hjemme-PC-avtale, sier Stokke.

NextGenTel er Norges nest største bredbåndsselskap og hebvder de allerede har bra dekning i Sør-Norge og byer som Bergen, Stavanger og Trondheim i tillegg til Oslo-området.

Bredt Vestland

-Avtalen kommer til å bety mye for tempoet på bredbåndsutbyggingen i flere sentrale områder av landet, og vil gjøre tilbudet tilgjengelig for mange andre enn bare Statoil-ansatte, sier Olav Stokke. Han mener at særlig Vestlandet vil oppleve en markant økning i bredbåndstilbudet utover høsten og vinteren.

NextGenTel leverer i dag ADSL med hastigheter fra 704 kbit/s opp til hele 8 Mbit/s. I tillegg har selskapet nylig lansert SHDSL, en løsning som gir like høy hastighet for både ned- og opplastning av datafiler. Selskapet har fram til nå tilknyttet ca. 30 000 bedrifter og husstander i de fleste større byer og tettsteder i Sør-Norge.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.