IT

Bredbånd til alle vil koste flesk

Bredbåndsdekningen er nær 100 prosent, men det kan bli svært dyrt å føre bredbånd frem til de få tusen innbyggerne som gjenstår.
Bredbåndsdekningen er nær 100 prosent, men det kan bli svært dyrt å føre bredbånd frem til de få tusen innbyggerne som gjenstår. Bilde: Espen Zachariassen

Bredbåndsdekningen i Norge nærmer seg 99,9 prosent, men det er fremdeles 5.000 mennesker som ikke har noen form for bredbåndsdekning. Den siste halve prosenten kan koste flere hundre millioner.

Nær målet

I år har regjeringen satt av en pott på 108,6 millioner kroner til å sikre fortsatt utbygging av bredbånd. Midlene sorterer under Kommunaldepartementet og er blitt fordelt på alle fylkeskommuner unntatt Oslo og Akershus.

– Dekningen er nær 100 prosent nå, sier informasjonssjef i Post- og teletilsynet, Elisabeth Sørbøe Aarsæther. til Nationen.

– Veldig dyrt

– Omtrent alle kan få bredbånd, men det dreier seg om veldig forskjellig grad av kapasitet. Har du superbredbånd kan du gjøre det meste, men enkelte steder i landet går internettilkoblingen svært sakte, utdyper hun.

Aarsæther mener sluttspurten mot 100 prosents dekning kan bli en dyr etappe.

– Vi har ikke noe nøyaktig anslag, men det blir veldig dyrt. 100 millioner kroner holder ikke, sier informasjonssjefen. (©NTB)

Les mer om: