IKT

Bredbånd over radiobølger

Det bakkebaserte kringkastingsnettet til Norkring og radiobølger er sentralt i nettet for å rekke fram til de ca. 10.000 sjelene i Hordaland-kommunen.

Teknologien for det radiobaserte IP-nettet er utviklet av franske Thales, og tilpasset norske forhold av Norkring.

Alle husstander i Bømlo vil i første omgang få tilgang til bredbåndsnettet med en hastighet opp til 1 megabit per sekund. Kapasiteten kan suksessivt økes.

Det lokaleide bredbåndselskapet Vikom skal ha kundeansvaret og formidle Internett-tilgang til husstandene gjennom det digitale sende- og transportnettet som skal bygges og driftes av Norkring. Målet er at nettet skal være operativt fra august i år, skriver Norkring-eier Telenor i en pressemelding.

Bømlo blir landets første kommune som kan tilby bredbånd til så å si alle innbyggerne.

Telenor og Vikom tror at Bømlo-løsningen kan brukes på flere steder som ellers ikke kan nås på en økonomisk forsvarlig måte med bredbånd.

Vikom AS eies av Bømlo kommune, Finnås kraftlag og Eidesvik Holding.

Ifølge Norkring kan 20 prosent av landets innbyggere fortsatt være uten tilfredsstillende bredbåndstilbud ved utgangen av 2005.

- Da kan vår radiobaserte bredbåndsteknologi bli et spennende alternativ, sier administrerende direktør Nils-Jørgen Felldal i Norkring.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.