ROMFART

Bransons romselskap er begjært konkurs

Virgin Orbit Holdings, satellittselskapet til milliardæren Richard Branson, er begjært konkurs.

Selskapets eier Richard Branson har ifølge Forbes en formue på rundt 3 milliarder dollar – tilsvarende 30 milliarder norske kroner.
Selskapets eier Richard Branson har ifølge Forbes en formue på rundt 3 milliarder dollar – tilsvarende 30 milliarder norske kroner. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
4. apr. 2023 - 08:22

Selskapet leverte konkursbegjæringen til en domstol i delstaten Delaware i USA tirsdag. Bakgrunnen for oppbudet er at Virgin Orbit Holdings ikke klarte å sikre langsiktig finansiering etter en feilslått satellittoppskytning i januar i år.

I konkursbegjæringen blir det oppgitt at romselskapet har verdier og gjeld på mellom 100 og 500 millioner dollar, tilsvarende mellom 1 og 5 milliarder norske kroner.

I forrige uke valgte Virgin Orbit Holdings å permittere rundt 85 prosent av sine 750 ansatte.

Selskapets eier, den 72 år gamle forretningsmannen Richard Branson, har medvirket i en rekke TV-serier og filmer, og han har ifølge Forbes en formue på rundt 3 milliarder dollar.

Vestlige land har lovet Ukraina alt de trenger for å drive ut russiske okkupanter, blant annet stridsvogner. Framgangen på slagmarken er imidlertid liten og krigen trekker i langdrag. Ordrebøkene til vestligevåpenprodusenter er derimot velfylte.
Les også

Verdens våpenprodusenter har stappfulle ordrebøker

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.