OLJE OG GASS

Borten Moe vil ikke høre på Klif og DN

Vil lete etter olje ved Jan Mayen.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe mener Klif og DN ikke kommer med noe ekstraordinært som kan stanse planene om olje- og gassvirksomhet ved Jan Mayen.
Olje- og energiminister Ola Borten Moe mener Klif og DN ikke kommer med noe ekstraordinært som kan stanse planene om olje- og gassvirksomhet ved Jan Mayen. Bilde: NTB scanpix
11. jan. 2013 - 08:30

Olje- og energiminister Ola Borgen Moe (Sp) mener det må ekstraordinære grunner til for å stanse planene om olje- og gassvirksomhet ved Jan Mayen.

– Når regjeringen har satt i gang konsekvensutredning, er det med et ønske om å lete etter olje. For at det ikke skal skje, må det komme fram noe helt nytt i høringsrundene som vi ikke har vært klar over før, sier Borten Moe til Dagens Næringsliv.

Motstand

Olje- og energidepartementet vurderer å åpne et rundt 100.000 kvadratkilometer stort havområde ved øya i Nordishavet for oljevirksomhet.

Det er en dårlig idé, mener både Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) eller Direktoratet for naturforvaltning (DN) som er regjeringens egne fagorganer for miljø.

Så godt som hele Jan Mayen er fredet som naturreservat, og havområdene rundt øya har sårbare naturressurser, skriver direktoratene i sine høringsuttalelser. Begge frarår oljeutvinning ved Jan Mayen. Ola Borten Moe sier til avisa at verken Klif og DN har vetorett.

– Vil overkjøre

Naturvernforbundets leder Lars Haltbrekken er sterkt imot oljeleting utenfor Jan Mayen.

– Borten Moe bekrefter med dette at en konsekvensutredning er nøyaktig det samme som en åpning, sier han og mener det ligger i kortene at statsråden vil overkjøre Klif og DN.

Les også:

Klif advarer mot oljeutvinning i delelinjeområdet

Tidenes 8. største utbygging, men liten interesse fra media

Petoro skal lete etter olje ved Jan Mayen  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.