INDUSTRI

Borten Moe vil ha Sp med på å fjerne alle elbil-fordeler

– Vi har bedre ting å bruke pengene på.

10. mars 2016 - 09:36

NTB: Vi har 80.000 elbiler her i landet, og teknologien er blitt konvensjonell, ifølge Ola Borten Moe (Sp). Derfor er det nå på tide å avvikle de særskilte fordelene for denne type biler, mener han.

– Vi har mer fornuftige ting å bruke pengene på enn å sponse privatbilismen, sier Borten Moe som leder programkomiteen i Senterpartiet, til NRK.

Mener målet er overoppfylt

Hvis den tidligere Sp-nestlederen får det som han vil, kommer partiet til å vedta en politikk som har som mål å likestille elbiler med biler som går på konvensjonelt drivstoff i løpet av neste stortingsperiode.

Han poengterer at målene som ble satt for å stimulere til kjøp av elbil, er overoppfylt.

I dag ruller det rundt 80.000 elbiler på norske veier. Da fordelene ble innført, ble det sagt at de skulle opphøre enten ved 50.000 biler eller i 2017 – avhengig av hva som kom først. Nå er det 2017 som gjelder. Antallsmålet er fjernet.

Vil fjerne momsfritak i 2018

Allerede i 2018 vil Borten Moe fjerne momsfritaket for elbiler, samt muligheten til å parkere gratis og retten til å kjøre i kollektivfeltet sammen med busser og drosjer.

Resten av det fordelaktige avgiftsregimet som omfatter elbiler, skal gradvis avvikles i fireårsperioden slik at elbiler blir avgiftsbelagt og skattlagt på samme måte som annen bilisme, hvis Sp vedtar programkomiteens forslag og får støtte i Stortinget.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.