MOBIL

Bør vi skru ned Galaxy S III-forventningene?

Anonym kilde hevder Samsungs neste toppmodell blir en mindre oppgradering av Galaxy S II.

18. apr. 2012 - 06:01

Om du er over middels mobilinteressert tipper vi at du allerede har fått med deg at Samsungs neste toppmodell kommer 3. mai, altså om drøye to uker.

Forventningene til telefonen er skyhøye, og tradisjonen tro har falske bilder og vage spekulasjoner dukket opp på rekke og rad de siste månedene.

En anonym kilde i den britiske telebransjen serverte imidlertid et aldri så lite antiklimaks til CNET i dag, ved å hevde at telefonen slett ikke blir den revolusjonen mange håper på, og at det hovedsaklig er snakk om en "mindre oppdatering av Galaxy S II". 

HTC One X-spesifikasjoner

Kilden ville ikke gi noen konkrete spesifikasjoner, men kunne opplyse om at ting vil ligge i samme gate som HTC-toppmodellen One X. Om dette stemmer snakker vi om en skjerm på rundt 4,7 tommer, 1 GB RAM og en firekjernet prosessor, noe som egentlig stemmer ganske bra med tidligere antagelser.

I tillegg til økning i skjermstørrelse og ny generasjon maskinvare skal Samsungs kommende toppmodell også ha blitt ustyrt med en teknologi som registrerer når du ser på skjermen, og som automatisk slår denne av når du kikker en annen retning.

Hva forventer vi..egentlig?

Om CNET-kildens informasjon stemmer greier vi ikke være helt enige i at det er en "liten oppgradering", spesielt med tanke på at firekjerneprosessoren høyst sannsynlig befinner seg i Samsungs nyeste Exynos-systembrikke, altså oppfølgeren til brikken som feide gulvet med konkurrentene i fjor.

En 4,7-tommers skjerm er ellers en klar oppgradering fra 4,3-tommeren som står i Galaxy S II, og med mindre Samsung har gått fra vettet har de selvsagt også økt oppløsningen til 720 x 1280 piksler. Det er i tillegg overhengende fare for at det er snakk om en HD Super AMOLED Plus-skjerm, så da snakker vi

Problemet er muligens heller at ryktemølla har fått gå i lengste laget, noe som har en tendens til å skape urealistiske forventninger.

At kilden også sammenligner forskjellene på Galaxy S II og Galaxy S III med forskjellene på iPhone 4 og iPhone 4S henger heller ikke helt på greip, da det folk flest reagerte på her var at skjermen var klin lik den i forgjengeren.

Ingenting er bekreftet av Samsung selv, og anonyme kilder skal man som alltid ta med en klype salt. Det endelige svaret på hva produsentens toppmodell kan skilte med får vi når vi er på plass i London 3. mai.

Kilde:CNET

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.