OLJE OG GASS

Bonusstrid i StatoilHydro

Mona StrandeMona StrandeJournalist
6. mars 2008 - 08:30

Den nye bonusordningen skal være mer betinget av at de ulike forretningsenhetene har oppfylt sine mål enn av det samlede konsernresultatet. Denne typen differensiert bonus har man hatt lenge i Hydro, men det er helt nytt for tidligere Statoil-ansatte, som er vant til felles bonus for hele konsernet.

Todelt bonus

Planen er, ifølge Dagens Næringsliv, at de ansatte skal kunne oppnå en bonus på inntil ti prosent av grunnlønnen, hvorav fem prosent er knyttet til resultatoppnåelsen i ditt foretaksområde, og fem prosent til konsernets avkastning.

- YS er dypt uenig i måten man vil beregne bonusene på, folk kan oppleve dette som veldig urettferdig, sier YS-tillitsvalgt Odd Moen til Dagens Næringsliv. Han kommer fra Statoil-systemet, og sitter i den sentrale integrasjonssamarbeidskomiteen.

Mer direkte målstyring

Moen frykter individrettet bonusutdeling:

- Da får vi en trynepolitikk som vi ikke liker, det er min største redsel. Min og YS' frykt er at man etterhvert vil dytte dette enda lengre ned på avdelingsnivå og person, da nærmer man seg lønnsforhandlinger. Det skal ikke vi drive med i forbindelse med bonuser, sier Moen.

StatoilHydros informasjonsdirektør Ola Morten Aanestad sier til Dagens Næringsliv at todelingen av bonusen innføres for å kunne sette den mer i direkte sammenheng med målstyringssystemet som gjelder alle enheter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.