ROMFART

Boeings Starliner-kapsel er tilbake på jorda

Boeing romkapsel Starliner har landet på jorda etter en ubemannet tur til Den internasjonale romstasjonen ISS.

Boeings romkapsel Starliner landet onsdag på jorda, seks dager etter den startet en ubemannet ferd til Den internasjonale romstasjonen ISS. Håpet er at den på sikt skal fungere som en drosje for astronauter som skal til stasjonen.
Boeings romkapsel Starliner landet onsdag på jorda, seks dager etter den startet en ubemannet ferd til Den internasjonale romstasjonen ISS. Håpet er at den på sikt skal fungere som en drosje for astronauter som skal til stasjonen. Foto: AP
26. mai 2022 - 09:14

Kapselen landet like før klokka 17 onsdag lokal tid i ørkenen i New Mexico, seks dager etter at den startet ferden.

Den ubemannede romferden var den siste testen for Starliner før mennesker skal tas med på en ny testrunde, muligens innen året er omme. To tidligere tester har strandet, og heller ikke denne siste var helt problemfri. Blant annet fungerte ikke to styreraketter slik de skulle.

Håpet er at kapselen på sikt skal fungere som en slags drosjetjeneste for astronauter som skal til ISS, slik Dragon-kapselen fra Elon Musks SpaceX allerede gjør.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.