ROMFART

Boeings Starliner-kapsel er tilbake på jorda

Boeing romkapsel Starliner har landet på jorda etter en ubemannet tur til Den internasjonale romstasjonen ISS.

Boeings romkapsel Starliner landet onsdag på jorda, seks dager etter den startet en ubemannet ferd til Den internasjonale romstasjonen ISS. Håpet er at den på sikt skal fungere som en drosje for astronauter som skal til stasjonen.
Boeings romkapsel Starliner landet onsdag på jorda, seks dager etter den startet en ubemannet ferd til Den internasjonale romstasjonen ISS. Håpet er at den på sikt skal fungere som en drosje for astronauter som skal til stasjonen. Foto: AP
26. mai 2022 - 09:14

Kapselen landet like før klokka 17 onsdag lokal tid i ørkenen i New Mexico, seks dager etter at den startet ferden.

Den ubemannede romferden var den siste testen for Starliner før mennesker skal tas med på en ny testrunde, muligens innen året er omme. To tidligere tester har strandet, og heller ikke denne siste var helt problemfri. Blant annet fungerte ikke to styreraketter slik de skulle.

Håpet er at kapselen på sikt skal fungere som en slags drosjetjeneste for astronauter som skal til ISS, slik Dragon-kapselen fra Elon Musks SpaceX allerede gjør.

Tesla-sjef Elon Musks forhold til Norge er ikke lenger like godt. Oljefondet har stemt nei til å gi han en gigantisk lønnspakke, noe som ikke har falt i god jord hos Musk.
Les også

Elon Musk: Truer aksjonærene om de ikke gir ham 500 milliarder – Norge sier nei

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.